Безплатни трикове за стегнати крака

Достъпни за всяка жена, те наистина имат видим ефект

Вадим роклите и полите, обуваме кецовете на босо. Пролетта е тук, а с нея и моментът да покажем стегнати крака с гладка кожа.

Почти няма жена, която в края на зимата да не се нуждае от малко допълнително усилие, за да извае и оформи краката си. Ако сте сред дамите, които не разчитат на скъпи процедури в салоните, следвайте тези няколко простички и напълно безплатни трикове за по-стегнати крака.

1. Правете леки упражнения навсякъде. Можете да стрягате бедрата дори докато си миете зъбите, като приклякате в така наречения сумо клек, например.

За успешно отслабване в областта на дупето и бедрата

2. Не се заседявайте в една поза. Дори да работите по цял ден седнали пред компютър, минимум веднъж на всеки 45 минути ставайте, за да се раздвижите.

3. Старайте се да не седите с кръстосани крака, защото това притиска кръвоносните съдове и затруднява циркулацията.

4. Веднъж седмично правете на прасците и бедрата си масаж със суха четка преди душ, след което нанасяйте тонизиращо антицелулитно олио или серум за тяло.

5. Включете в ежедневното си меню повече зеленчуци, които са богати на витамини и на фибри и подпомагат обмяната на веществата, с което предотвратяват образуването на целулит. За да се преборите ефективно в него, прочетете тук кои са наистина най-основните антицелулитни правила.

Тренировките на звездите за перфектно тяло

6. Отделете само 10 минути за упражнения на ден. С правилните упражнения ще забележите видим резултат, дори да правите кратки тренировки, а тук можете да гледате видео с 10-минутни упражнения за отслабване в областта на бедрата, за които не са ви нужни никакви уреди – само постелка.

7. Пийте достатъчно вода и избягвайте твърде солените храни, за да не задържате вода в тъканите и краката ви да не отичат.

8. Повдигайте се по 50 пъти дневно на пръсти, спускайки след това петата, без да докосвате пода. Това лесно пружиниращо упражнение за една минута постепенно оформя и стяга прасците.

9. Ходете с бързо темпо колкото можете по-често, като препоръката е за поне 30 минути дневно.

3 от най-популярните фитнес видеа в YouTube

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес22 АПРИЛ 2019

Сутрешната тренировка подобрява целия ден

Да започнем деня си с тренировка е може би най-доброто, което можем да направим за себе си

Фитнес17 АПРИЛ 2019

Упражненията на Оливия Кулпо с ластици и тежести (видео)

Оливия набляга на тренировката за дупе, бедра и корем

Фитнес16 АПРИЛ 2019

Да стопим мазнините в областта на бедрата

Известен диетолог ни разкри тайната

Фитнес12 АПРИЛ 2019

Тренировките във водата елиминират целулита

90% от жените имат проблем с портокаловата кожа