Здраве & Фитнес : Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

След като преоткри любовта с едно лято, прекарано в компанията на приятели, италианската журналистка Дилета Леота остана неуморна и точна, винаги отделяйки част от деня си, която да  посвети на себе си и малко спорт, разбира се.

От няколко години красавицата споделя своите тренировки в профила си в Instagram, отправяйки предизвикателства към най-верните си последователи.

Сред тях е и тренировката на стена. Тя определено влиза в списъка ни с новости, които да изпробваме, като в същото време натоварваме мускулите на цялото си тяло, тренирайки концентрацията си на максимум.

След като преоткри любовта с едно лято, прекарано в компанията на приятели, италианската журналистка Дилета Леота остана неуморна и точна

Тренировката на Дилета Леота, която може да правим у дома

Без необходимост от други спортни артикули освен постелка, разбира се, тренировката за стена се състои от пет последователности от упражнения, като използваме стената за основа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Buddyfit (@buddyfit)

Първото упражнение е т.нар. стенен мост с 20 повторения, чудесен за стягане на задните части и краката. То е последвано от модифицирана версия на един крак, с дванадесет повторения всеки. Третото упражнение се изпълнява в изправена форма, с гръб към стената, напрягайки краката и прасеца. Изпълнява се с десет повторения на страна.

След това е необходимо да застанем с ръце върху стената, за да изпълним 20 повторения на т.нар. „катерач“ с краката последователно. За финал трябва да изпълним още 20 повторения с крака до стената, упражнение, което се състои от докосване на противоположното рамо с ръка.

Дилета Леота

Кратка, но интензивна, тренировката е страхотна както за отслабване, така и за поддържане на добра спортна форма. Стига, разбира се, да се чувстваме достатъчно физически подготвени да я изпълним, избягвайки всякакви физически наранявания.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Патрик Демпси – неузнаваем с платинено руса коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло
Фитнес10 МАРТ 2022

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло

Можем да ги правим навсякъде и по всяко време