Здраве & Фитнес : Диети27 АВГУСТ 2019

Даваме шестица на диетата “5 към 2”

С нея ядем, както си пожелаем пет дни в седмицата

Диетата се отличава с това, че когато я следваме, можем да се наслаждаваме на разнообразна храна по наше желание през по-голямата част от времето.

Най-важното правило, което трябва да спазваме при този режим, е да се храним в съотношение 5 към 2, т.е. пет дни от седмицата протичат нормално, без особено ограничения, а два от тях си отделяме на ограничения. Така диетата не ни задължава прекалено, а едновременно с това пак постига резултат.

Какво трябва да бъде менюто ни през тези два дни на ограничения? Тогава се стремим да не надвишаваме над 500 калории за деня. С това поставяме тялото си в режим на фастинг и рестартираме целия ни организъм. В резултат горим повече калории, забързваме метаболизма и подобряваме здравето си. Според някои проучвания този режим ще ни помогне дори да намалим нивата на инсулин.

Още по-добрите новини са, че дните на фастинг не е нужно да са един до друг, дори според специалистите ще е по-полезно за нас да има поне два дни нормално хранене между тях.

Лесно и полезно е да бъдеш флекситарианец

Важно е, разбира се, да не стигаме до крайности през останалите пет дни. Ако се нахвърлим върху храната, без да се замисляме какво поставяме в тялото си, ще постигнем значително по-малко резултати. Но хубавото е, че все пак ограничаването не е толкова голямо и стига да не ядем при всяко хранене бързи закуски, хамбургери и подобни, бързо ще можем да свалим излишните килограми.

Детокс с активен въглен – да или не?

10 храни, които се борят с целулита

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети19 НОЕМВРИ 2019

Диетата, която се бори с възпаленията в тялото

Средиземноморският начин на хранене намалява нивата на холестерола и предотвратява сърдечни проблеми

Диети19 НОЕМВРИ 2019

Пет причини да включим тиквата в менюто си

Намалява теглото и високото кръвно налягане и още:

Диети15 НОЕМВРИ 2019

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Първите спънки към перфектна фигура се крият в начина, по който подготвяме храната си

Диети01 НОЕМВРИ 2019

Кои чайове за отслабване всъщност работят?

Поглеждаме отвъд маркетинговите трикове и търсим истинските чайове за отслабване