Здраве & Фитнес : Диети27 АВГУСТ 2019

Даваме шестица на диетата “5 към 2”

С нея ядем, както си пожелаем пет дни в седмицата

Диетата се отличава с това, че когато я следваме, можем да се наслаждаваме на разнообразна храна по наше желание през по-голямата част от времето.

Най-важното правило, което трябва да спазваме при този режим, е да се храним в съотношение 5 към 2, т.е. пет дни от седмицата протичат нормално, без особено ограничения, а два от тях си отделяме на ограничения. Така диетата не ни задължава прекалено, а едновременно с това пак постига резултат.

Какво трябва да бъде менюто ни през тези два дни на ограничения? Тогава се стремим да не надвишаваме над 500 калории за деня. С това поставяме тялото си в режим на фастинг и рестартираме целия ни организъм. В резултат горим повече калории, забързваме метаболизма и подобряваме здравето си. Според някои проучвания този режим ще ни помогне дори да намалим нивата на инсулин.

Още по-добрите новини са, че дните на фастинг не е нужно да са един до друг, дори според специалистите ще е по-полезно за нас да има поне два дни нормално хранене между тях.

Лесно и полезно е да бъдеш флекситарианец

Важно е, разбира се, да не стигаме до крайности през останалите пет дни. Ако се нахвърлим върху храната, без да се замисляме какво поставяме в тялото си, ще постигнем значително по-малко резултати. Но хубавото е, че все пак ограничаването не е толкова голямо и стига да не ядем при всяко хранене бързи закуски, хамбургери и подобни, бързо ще можем да свалим излишните килограми.

Детокс с активен въглен – да или не?

10 храни, които се борят с целулита

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети02 АПРИЛ 2020

Сара Джесика Паркър поддържа фигурата си с хамптънската диета

Това е единствената диета, която актрисата поддържа

Диети31 МАРТ 2020

Лимон в кафето - работи ли новият начин за отслабване?

Да, звучи като много необичайна комбинация, но струва ли си да я пробваме?

Диети30 МАРТ 2020

Как да oвладеем емоционалното хранене по време на карантина

Дръжте храната далеч от работното място и си водете дневник

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи