Диетата, която всеки трябва да спазва

Подходяща и жизненоважна за всеки един човек по света

Започнало просто като предизвикателство, хората започнаха да го наричат “здравословен начин на живот”, с цел обществото да се заинтересува повече от идеята.

Новата “диета” всъщност не е пряко свързана с термина. Ограничаваме не количеството или качеството на храната, а загубата й. Говорим за целта да се намали изхвърлянето на храна и боклуци, за да ограничим негативното влияние върху природата.

Истината е, че по света се изхвърля огромно количество отпадъци, които не само замърсяват околната среда, но и създават нужда от производство на продукти, която реално не е употребявана.

Според проучвания в Америка средностатистическият човек там изхвърля на ден по 2.5 кг боклук. От тях дори половината не се рециклират. Така накрая за една година по света се изхвърлят 1.6 трилиона тона отпадъци. 

Въпреки че се работи по технология за по-добро рециклиране и употребяване на изхвърлените продукти, все пак тя не може да достигне бързината на натрупване. Затова най-малкото, което можем да направим ние, е да опитаме да ограничим нашия отпечатък.

Разликата между обикновена и устойчива мода: всичко, което трябва да знаете

Това означава да се стремим да купуваме храна в количества, които знаем, че ще употребим и няма да изхвърлим по-късно, да се стремим да използваме по-малко продукти с много опаковка, да намалим като цяло материалите, които по-трудно се рециклират и така малко по малко да постигнем спад в количеството изхвърлена продукция.

Ако всеки от нас истински се ангажира да поддържа такъв здравословен начин на живот, постепенно ще се намали и глобалния проблем. Накрая целта е да спадне и ненужното производство на материали, което отново замърсява средата, и по-равномерно да се разпределят потребностите в обществото.

В такъв случай, вероятно всеки би се съгласил, че тази “диета” всеки би трябвало да спазва.

Какво се случва със старите ви дрехи?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието

Здраве04 ОКТОМВРИ 2019

Любимата здравословна рецепта на Бионсе

Нейната идея за овесени ядки е много по-различна от това, което сме виждали до сега

Здраве30 СЕПТЕМВРИ 2019

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни

Когато ни се прияде някоя конкретна храна, вероятно тялото ни се опитва да ни каже нещо