Диетата, която всеки трябва да спазва

Подходяща и жизненоважна за всеки един човек по света

Започнало просто като предизвикателство, хората започнаха да го наричат “здравословен начин на живот”, с цел обществото да се заинтересува повече от идеята.

Новата “диета” всъщност не е пряко свързана с термина. Ограничаваме не количеството или качеството на храната, а загубата й. Говорим за целта да се намали изхвърлянето на храна и боклуци, за да ограничим негативното влияние върху природата.

Истината е, че по света се изхвърля огромно количество отпадъци, които не само замърсяват околната среда, но и създават нужда от производство на продукти, която реално не е употребявана.

Според проучвания в Америка средностатистическият човек там изхвърля на ден по 2.5 кг боклук. От тях дори половината не се рециклират. Така накрая за една година по света се изхвърлят 1.6 трилиона тона отпадъци. 

Въпреки че се работи по технология за по-добро рециклиране и употребяване на изхвърлените продукти, все пак тя не може да достигне бързината на натрупване. Затова най-малкото, което можем да направим ние, е да опитаме да ограничим нашия отпечатък.

Разликата между обикновена и устойчива мода: всичко, което трябва да знаете

Това означава да се стремим да купуваме храна в количества, които знаем, че ще употребим и няма да изхвърлим по-късно, да се стремим да използваме по-малко продукти с много опаковка, да намалим като цяло материалите, които по-трудно се рециклират и така малко по малко да постигнем спад в количеството изхвърлена продукция.

Ако всеки от нас истински се ангажира да поддържа такъв здравословен начин на живот, постепенно ще се намали и глобалния проблем. Накрая целта е да спадне и ненужното производство на материали, което отново замърсява средата, и по-равномерно да се разпределят потребностите в обществото.

В такъв случай, вероятно всеки би се съгласил, че тази “диета” всеки би трябвало да спазва.

Какво се случва със старите ви дрехи?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени