Пет супербилки за по-висок имунитет

В категорията суперхрани билките са най-ефективните

В сезона на грипа и настинките погрижете се за здравето си с ефективни билки.

Според изследвания от американски институт, колкото и полезни да са антиоксидантите и витамините в суперхраните, консумирането на супербилки е дори по-ефективно.

Затова събрахме петте от традиционните билки у нас, които доказано подобряват имунитета и помагат за бързо реагиране срещу настинки.

Коприва

Тя може и да расте навсякъде у нас, но в чужбина отдавна са оценили полезните й свойства. Освен че има много витамини и минерали, копривата е естествен диуретик и помага за пречистването на организма.

Мента

Въпреки че това е може би най-познатата билка, тя не е за пренебрегване. Полезните свойства на ментата започват от подобряването на храносмилането, но и действа успокояващо при много типове проблеми. Използвайте я, когато чувствате раздразнение в гърлото или искате да се предпазите от хрема.

Лавандула

Тази билка е по-подходяща за третиране на проблемите, когато вече са възникнали. Благодарение на успокояващите си свойства и антисептичното действие тя успява да третира често срещаните симптоми като треперене, главоболие и неразположен стомах.

Мащерка

В мащерката могат да бъдат открити естествени биоциди, които убиват микробите и бактериите. Това прави тази билка много подходяща при инфекциозни болести и ни предпазва успешно от тях.

Розмарин

Билката е изключително богата на витамини, особено на тези от В групата, заедно с витамин А и С, като същевременно доставя значително количество антиоксиданти и минерали, нужни на тялото ни за по-добър имунитет.

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Два вида фибри ни помагат да бъдем здрави и слаби

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка