Здраве & Фитнес : Здраве01 СЕПТЕМВРИ 2018

5 важни неща, които да направим за здравето си през септември

Едно от тях е да изхвърлим oversize чантите си

През месец септември се завръщаме към забързаното градско темпо. Какво е важно да направим за себе си, за да се радваме на добро здраве и енергия?

Предлагаме ви 5 лесни съвета:

Погрижете се за гърба и стойката си

Завръщането към работата на бюро винаги е изпитание за гърба и често води до дискомфорт. Превърнете в правило това на всеки 30-40 минути да ставате от стола си и да се разтягате. Ходете повече и дръжте гърба изправен. И още нещо: заменете обемните чанти с по-малки. Тежката дамска чанта е честа причина за болки в гърба и раменете.

Не се изолирайте

Социалните контакти са изключително важни за емоционалното здраве. Макар ваканцията да е свършила, не се изолирайте от приятелите си. Намирайте време да се срещате с близки хора, които ви зареждат положително.

Яжте сезонни плодове и зеленчуци

Най-полезни за нас винаги са сезонните плодове и зеленчуци, а не тези, подложени на химична обработка. През есента сме направо длъжни да се възползваме от разнообразните предложения, да доставим на тялото си богато на витамини меню и да го подсилим преди идването на зимата.

Посетете дерматолога си

Ако през лятото сте били активно изложени на слънце, направете си профилактична консултация при дерматолог. Това е задължително за хората със светъл тип кожа, за онези с множество бенки и в случай, че имате растящи или новопоявили се бенки.

Запазете добрата си форма

През пролетта всички сме се мобилизирали да влезем във форма, а в края на лятото е типично да забравим тренировките. Важно е обаче да не допускате да се обездвижите, само защото сезонът на банските е отминал. Препоръчително е да се движим активно минимум 17 минути на ден, като към това можете да добавите повече ходене пеша, изкачване на стълби и дори интензивна домакинска работа.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве20 АПРИЛ 2019

Средиземноморската диета, която експертите препоръчват

С нея сваляме килограми без мъчителни лишения и подобряваме здравето си

Здраве11 АПРИЛ 2019

Какво причинява мигрената и как да се преборим с нея

Мигрената засяга над 12% от световното населениe и повечето от тях са жени

Здраве10 АПРИЛ 2019

30 идеи за пролетен детокс, споделени от читателки

Над 150 дами писаха на страницата ни във Фейсбук в отговор на съвместното ни предизвикателство с Klorane

Здраве08 АПРИЛ 2019

Храните, които правят косата ни красива

Грижата за красивата прическа започва от кухнята.