5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

След като прекарахме едно солидно количество време в упражнения и джогинг, с които се опитахме да свалим килограмите, натрупани от зимата, нещото, което най-малко искаме, е да изглеждаме зле на плажа.

И тук трябва да отбележим, че дори да сте в страхотна форма, има храни, които предизвикват подуване и не представят тялото в най-добрата му светлина.

Затова ако досега сте залагали на здравословна диета и много вода, и планувате през почивката да се поглезите, все пак внимавайте за тези храни и напитки.

Газирани напитки: Дори да изберете вариантите без захар и малко калории, трябва да сте наясно, че най-обикновената газирана вода кара стомаха ни да се издува, а самите ние изглеждаме подпухнали. Това важи и за коктейлите, в които се използват газирани напитки. Когато сте на плажа заложете на сокове или обикновена вода, която ще се грижи да сте добре хидратирани през целия ден.

Солени храни: Както всички знаем, солта е една от основните причини тялото ни да задържа течности, а от там ние пък се чувстваме некомфортно и изглеждаме подути. Избягвайте да подправяте ястията си с прекалено много сол, когато сте на ваканция.

Броколи, брюкселско зеле, обикновено зеле и къдраво зеле: Да, те са чудесна идея за диетата, тъй като от тях се засищаме бързо, а освен това сме сити за по-дълго време, тъй като на тялото ни се нуждае от време, за да ги преработи, но по-същата причина тези зеленчуци карат корема да се подува.

Сладки напитки: Те, също като газираните, могат да предизвикат подуване и дискомфорт. Тук влизат всякакви видове коктейли, студени напитки с кофеин и т.н.

Мляко: Забелязали ли сте как млякото ни кара да се чувстваме сити и дори дългото кафе с малко мляко сутрин е причина да забравим за закуската? Понякога млечните продукти, включително сирене и кашкавал, могат да предизвикат тежест в стомаха и дори дискомфорт, въпреки че рядко имат видим ефект.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието