Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло

Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до вас e партньорът ви? Не сте сами – според това изследване повечето жени изпитват същия проблем.

Проучването се е провело във Великобритания и са проследени оплакванията от съня на жените във връзка, които спят до мъж редовно, с тези дами, които си лягат сами всяка вечер. Откриванията са учудващи за всички – оказва се, че спим с по три часа по-малко, ако партньорът ни е до нас, което се равнява на загубени 45 дни сън за една година.

Причината за това е различна според всяка двойка. 22% от изследваните жени посочват, че проблемът е в хъркането на съпрузите им, но има още много допълнителни фактори, които влошават съня ни. Дали ще е въртенето на спящия до вас, дали ще е говоренето на сън или дори желанието на партньора да ви събуди посред нощта за допълнителна сесия игри под завивките (макар че точно за това сме склонни да му простим).

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Истината е, че много двойки установяват, че е по-добре както за здравето им, така и за връзката им да спят в отделни легла. Всъщност хората са започнали да споделят една и съща спалня чак в периода на масовата беднотия в обществото и причината е била повече икономическа, отколкото романтична.

Лошото е, че според други проучвания пък след дълго време, прекарано в различните спални, двойките започват да оценят повече личното си пространство и това може да ги отчужди.

Как да подобрим сексуалния си живот според възрастта

Потърсете кой е най-подходящият избор за вас и вашата връзка, така че и двамата да се наслаждавате на добър нощен сън и стабилни отношения. Това може да означава да прекарвате някои вечери разделени един от друг, а останалите отново в една спалня. Не мислете за стигмата по въпроса, а се съсредоточете върху по-важното – опазването на връзката ви и здравето ви.

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...