Здраве & Фитнес : Фитнес15 ОКТОМВРИ 2017

Стегнете тялото, докато вършите ежедневните неща

Няколко лесни движения ще ви вкарат във форма, без да се налага да тренирате

Ако по цял ден офиса седите пред компютъра, възползвайте се от времето, което прекарвате у дома и тренирайте.

Но не си мислете, че ще трябва да се заловите за усърдна работа. Тук сме намерили няколко много лесни упражнения, с които накарате мускулите си да работят. Ето ги и тях:

Стягане на тазовите мускули
Може да го правите и докато седите, така че ако чакате на светофара в колата – действайте. Говорили сме си за упражненията на Кегел. Силата в тази част на тялото помага за храносмилането, стойката, отделителната система и, да не пропуснем най-важното, секса.

Може да стягате тазовите мускули и докато вървите, а това ще подобри значително стойката ви, защото тазът трябва да е с правилна позиция. Когато успешно натоварите тазовите мускули, ще усетите опашката в основата на гръбначния стълб леко да мърда напред, както и леко стягане на долните коремни мускули. Ако не усетите напрежение и в коремните мускули, значи тазът не е в правилната позиция за упражнението.

sport

Балансирайте изправени
Това може да опитате, докато чакате градския транспорт. Застанете на един крак за 30 секунди. Ако имате добра стойка, което означава, че скелетът ви е в една линия, тялото ви няма да се клати. Имате и няколко варианта, стига да не ви притеснява, че около вас има хора. Вдигнете крака, сгънат в коляното до височината на талията, или го изнесете назад. Балансирането действа на мускулите и на двата крака, както и на абдоминалните мускули, които работят за да стабилизират гръбнака.

Стискане на вътрешната част на бедрата
Почти всяка жена би се възползвала от малко повече тонус за вътрешната част на бедрата, това е класическата зона на дисбаланс в тялото. В зависимост от това дали носите чанта, куфарче или раница, поставете я между бедрата, краката ви са разтворени толкова, колкото е широка чантата, и стиснете. Може да комбинирате това със стягане на тазовите мускули.

Петите нагоре
Повдигнете петите, така че да застанете на възглавничките, а не изцяло на пръсти.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес28 ФЕВРУАРИ 2020

Тренировката, която лекува меланхолията и депресията

Хата йогата е онази тренировка, която ще ни избави от сезонната депресия

Фитнес25 ФЕВРУАРИ 2020

Коремни преси всеки ден - най-бързият начин да оформим талията?

Заслужава ли си да приемем предизвикателството?

Фитнес23 ФЕВРУАРИ 2020

Insta-фитнес с домашни упражнения за цялото тяло

Бързо и ефективно стягане за заети жени, които предпочитат да тренират вкъщи

Фитнес21 ФЕВРУАРИ 2020

Тренировка за цялото тяло.... с кърпа

Тези четири упражнения имитират движения пренасят фитнеса в хора ни