18 модни факта за Виктория Бекъм

Знаете ли, че модната дизайнерка има издадена собствена книга?

Прякорът й "Пош" има истинско значение. "Хората са го използвали, когато са пътували с лодки. "POSH" означава Port Out and Starboard Home. Но в Англия, ако ходиш в хубави ресторанти, те са пош, ако имаш хубави дрехи, те също са пош," казва Виктория в интервю през 2015.

Тя е дългогодишен фен на високите токчета! Едно от първите неща, което си купува с чек от Spice Girls, е чифт обувки. Днес обаче можем да я видим и с ниски обувки, дори с известните маратонки Adidas Stan Smith.

Бекъм никога не е била професионален модел, но дефилира през 2000 г. в рамките на седмицата на модата в Лондон. Тогава представя две визии на ревюто на Maria Grachvogel.

През 2006 г. изненадва всички, появявайки се на ревюто на Roberto Cavalli в Милано. Тя дори става лице на италианския бранд, а тази рокля е една от най-легендарните на дизайнера.

Освен на Roberto Cavalli, тя е лице и на Dolce & Gabbana. Историята все още помни появата й на наградите на MTV 2003 в бяла рокля на дизайнерското дуо, координирана с костюма на Дейвид.

Заедно с Дейвид участват в гореща реклама за бельо на Emporio Armani и това остава една от най-известните им общи фотосесии досега.

Преди да се заеме сериозно с кариерата на дизайнер, Виктория създава марката DVB Style, вдъхновена от имената на двойката. Тя предлага деним и очила, и дори има собствен сайт.

"Learning to Fly" се фокусира върху ранния живот на звездата, а след това пише "That Extra Half Inch", която пък разказва за модната й кариера.

Дизайнерът Roland Mouret смята тази рокля, носена от Виктория на събитие в Лос Анджелис, за един от най-известните си модели. Самата тя пък е причината той да се изстреля към славата.

През 2008 г. Бекъм още веднъж дава лицето си на марка, участвайки в рекламата на Marc Jacobs.

Същата година е гост-съдия в модното предаване на супермодела Хайди Клум "Project Runway".

Виктория се е появявала на безброй корици на списания, но и до днес няма такава за американския VOGUE. Британският обаче й отдава чест неведнъж.

През 2008 г. дава старт на днес световноизвестната си едноименна марка. В началото използва само презентации, а след това дебютира и с ревю. Днес има и втора линия - Victoria by Victoria Beckham.

През 2013 г. BBC Radio я включват в списъка със 100-те най-влиятелни жени във Великобритания.

Говорейки за стила си, Бекъм не отрича, че едно от най-важните неща в него, са слънчевите очила. Преди да създаде собствена линия с тях, тя колекционира винтидж модели Gucci и Carrera.

Виктория получава редица награди за модните си постижения. През 2014 г. прибира статуетка за "Марка на годината", а през 2011 г. е "Дизайнер на годината".

Този факт не е изненада за никого, но все пак - Виктория е най-доброто рекламно лице за собствената си марка и рядко можем да я видим с чужди дрехи. Дори във фотосесиите!

Много неща са се променили времето на Spice Girls до днес, но едно нещо си остава същото – любовта на Виктория Бекъм към модата. 

През 90-те години стилът на Пош Спайс я караше да блести най-ярко в световноизвестната поп група. След това тя и Дейвид Бекъм се превърнаха в една от най-известните звездни двойки в света, а всяка тяхна поява на червения килим предизвикваше истински фурор.

В наши дни Виктория и Дейвид все още имат огромно влияние в света на модата, макар дизайнерката да извървява много дълъг път от латексовите костюми до класическите, монохромни тоалети, които носи днес. А той минава през купища високи токчета, реклами на бельо и дори автобиография!

Ето кои са модните факти, които вероятно не знаете за Виктория Бекъм. (Снимки: Profimedia)

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Ким Кардашиян
Звезден стил02 МАЙ 2023

Ким Кардашиян прегръща новите тенденции за прозрачност

Беше ред на инфлуенсърката да въведе изцяло нова концепция за прозрачност в модния свят.

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky
Звезден стил26 АПРИЛ 2023

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky

Бременна с второто си дете, суперзвездата отново предизвика фурор по улиците на Ню Йорк.

Джена Ортега в стил Coachella
Звезден стил20 АПРИЛ 2023

Джена Ортега в стил Coachella

Готическа, но лятна. Изгряващата актриса не се отказва от тъмните нотки в стила си, отдавайки почит на емблематичната героиня, която я превърна в сензация.

Риана с две прекрасни визии в Париж
Звезден стил19 АПРИЛ 2023

Риана с две прекрасни визии в Париж

Суперзвездата и рапърът A$AP Rocky започнаха седмицата си в Париж. Ход, който подсили спекулациите, че Риана може наистина да присъства на Met Gala на 1-ви май.