Здраве & Фитнес : Фитнес08 СЕПТЕМВРИ 2017

30-секундни упражнения извайват цялото тяло

Правете следната тренировка поне няколко пъти седмично!

От клекнала позиция, сложете ръцете на пода. Скочете назад, опиайки се на тях и направете лицева опора. Върнете се отново в начална позиция и след това се изправете.

Заемете позиция за лицева опора с доближени един до друг крака. От тази поза, скочете в разкрач и върнете отново в начална позиция.

С крака в широк разкрач клекнете, докато бедрата не станат почти успоредни на земята. От тази позиция скочете нагоре и отново клекнете. Това е едно повторение.

Направете лицева опора, след което извъртете тялото на една страна с ръка във въздуха. Върнете в начална позиция и усучете тялото на другата страна с противоположната ръка във въздуха.

Започнете да тичате на място, като вдигате колкото е възможно по-високо коляното. Задръжте така около 30 секунди.

Заемете позиция за лицева опора с прави ръце на ширината на раменете. Сгънете към гърдите десния крак и върнете в изходна позиция. Повторете и с левия крак.

Сложете някакъв предмет и започнете да скачате около него. Веднъж вляво, а след това вдясно. Опитайте се да правите скоковете възможно най-бързо, за около 30 секунди.

Легнете на пода със сгънати в коленете крака. Повдигнете дупето нагоре, задръжте във въздуха за няколко секунди и върнете в изходна позиция. Направете няколко повторения за около 30 секунди.

Ако търсите бърз и ефективен начин да свалите излишните килограми и да влезете във форма за отрицателно време, може да заложите на кръговата тренировка, при която всяко упражнение трае само 30 секунди.

Тайната тук се крие при правилното съчетаване на упражненията, като по този начин се постигат страхотни резултати и то за съвсем кратък период от време. При кръговата тренировка се изпълняват поредица от движения — обикновено между 6 и 10, които натоварват всички мускулни групи.

Забравете плановете, когато тренирате

Фитнес гуруто Дженифър Форестър съветва да правите следните упражнения за около 30 секунди. Като направите всички примери, почивате две минути и ги повтаряте още два пъти. Цялата тренировка ще ви отнеме около 30 минути. Ако я правите поне няколко пъти седмично, съвсем скоро ще забележите удивителни резултати.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес19 ЮНИ 2018

Изгорете 500 калории за 30 минути

HIIT тренировката е най-бързият път към мечтаното тяло

Фитнес14 ЮНИ 2018

8 упражнения стопяват бричовете и оформят дупето

Необходими да ви само няколко минути тренировки у дома

Фитнес14 ЮНИ 2018

Завиждаме им за коремната им преса

15 модела, които ни карат да се потим всеки ден в залата

Фитнес12 ЮНИ 2018

7 тайни за тяло като на супермодел

Споделя ги личният треньор на някои от тях