Забравете плановете, когато тренирате

И кои са основните грешки на начинаещите във фитнеса

В мига, в който решим, че е време да влезем във форма, ние започваме да тренираме редовно и да се храним здравословно. Но резултатите все не ни задоволяват. Къде грешим?

Преди да се оставим на разочарованието и се върнем към старите навици трябва да знаем, че това е често срещам проблем при голяма част от хората, дори тези, които тренират от дълго време. Личният треньор Далас Джей споделя кои са трите най-чести грешки, които начинаещите във фитнеса обикновено допускат.

Планирате и анализирате прекалено много
“Една от най-честите грешки, която виждам от хората, които тепърва започват с тренировките, е прекаленото анализиране на фитнеса,” казва Джей. “За малък процент от хората промяната на навиците, изграждани цял живот, може и да е лесна, но за нас, останалите, това не се случва за една нощ. Всички знаем каква е истината за добрата форма: тренировки и здравословно хранене.”

Митове и факти за фитнес тренировките

Джей споделя, че в началото всеки идва с огромно количество въпроси, но най-важното е, че когато сме начинаещи, не трябва да го правим прекалено сложно. “Ако приготвяш сам храната си, пиеш достатъчно вода и си поставяш реални цели в упражненията, тялото ти ще се подобри. Не е нужно да го превръщаш в ракетно инженерство.”

Тя е категорична, че днешната “мода” в диетите да редуваме седмици с различни типове хранене са сигурна рецепта за провал. “Мозъкът ни не може да реши кое е добре и кое не за нивата на кръвната захар, а краткото време, което даваме на различните режими да подействат, изобщо не е достатъчно, за да видим някакъв резултат. Затова изобщо не е чудно, че толкова много хора бързо се връщат към старите си навици.” А това води до следващата грешка.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес11 ЮНИ 2019

Срамувам се да тренирам във фитнес салон - какво да правя?

Проучване показва, че 65% от жените избягват да тренират във фитнес салони, защото се страхуват да не ги обсъждат.

Фитнес07 ЮНИ 2019

12 вида планк упражнения, които тренират цялото тяло

Може да ги правим навсякъде и по всяко време

Фитнес04 ЮНИ 2019

Кейт Хъдсън в перфектна форма 8 месеца след раждането

Актрисата влезе във форма за отрицателно време

Фитнес25 МАЙ 2019

Можем ли да отслабнем с разходки?

Спорът за това дали разходките са помощници в отслабването, или не продължава