Здраве & Фитнес : Диети03 ОКТОМВРИ 2019

Веган за малко е по-добре от веган завинаги

16-седмичната веган диета съветва да не прекаляваме с ограниченията

Тази диета е подходяща за тези от вас, които харесват идеята за веган диетата, но не искат да ограничат менюто си завинаги.

Диетолозите не могат да стигнат до консенсус по отношение на веган диетата. Макар и да има добра обосновка зад нея, за някои хора тя се оказва вредна. Това е така, защото хората не приемат храната по един и същи начин. Напротив, всеки има различни нужди и една диета няма как да е подходяща за всички.

Но не можем да отречем, че веган диетата има своите предимства, като например позитивното влияние върху околната среда, което наблюдаваме при по-рядката употреба на продукти от животински произход. Освен това поне в краткосрочен план веганството наистина може да помогне на метаболизма ни.

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни

Затова става известна 16-седмичната веган диета. Хората, която избират да я пробват, започват да водят типичен начин на живот за един веган – не се хранят с продукти от животински произход, не използват грим и козметика, тествани върху животни и изхвърлят дрехите от естествена кожа… или поне ги скриват в дъното на гардероба.

Някои избират плавно да преминат към новия начин на живот като първата седмица следват вегетарианско меню, което предлага малко повече варианти.

Диетата се използва по-скоро като детокс режим, но повечето хора казват, че им е повлияла в дългосрочен план. Когато веднъж започнат да прилагат веган правилата, дори да се върнат към нормалното си меню, са по-внимателни колко месо консумират.

Не пробвайте тези диети! Това са петте най-вредни режими за хранене

Как изглежда здравословното меню през есента?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система