Здраве & Фитнес : Диети27 СЕПТЕМВРИ 2019

Не пробвайте тези диети! Това са петте най-вредни режими за хранене

Чували сме за всякакви диети, но тези са най-опасните

За съжаление повечето режими за хранене, които обещават, че ще ни освободят от всички проблеми, се оказват по-скоро вредни, от колкото полезни.

Темата за диетите е една от най-дискутираните днес – работят ли, вредни ли са и как ще се отразят върху здравето ни. Информацията от различните източници постоянно си противоречи и това прави почти невъзможно да отсеем истината от останалото.

Но ако искате да спазвате диети все пак, има някои, които задължително трябва да избягвате. Те са едни от най-вредните в света и оказват най-голямо влияние върху организма ни, и то негативно. Да не говорим, че след тях винаги възниква познатият йо-йо ефект, при който си възвръщаме всички килограми и дори още няколко допълнителни.

Ето кои са най-вредните диети и защо да ги избягвате:

Лунната диета

При нея трябва да гладуваме според фазата на луната, което обещава бързо отслабване и тонизиране на тялото. Но всъщност няма никакво доказателство за действането й, защото луната няма нищо общо с килограмите ни. По време на тази диета единственото, което правим е да гладуваме безпричинно, след което обикновено се натъпкваме отново с храна и си възвръщаме изгубените мазнини.

Войнишката диета

Тази екстремна диета е не само неприятна, но и опасна. Тя кара последователите си да ядат малки хранения три пъти на ден, като например една чаша сирене котидж с едно яйце и пет пълнозърнести крекера. През четири дни от седмицата спазваме този режим, а после три дни можем да ядем всичко останало. Така от продължителното ограничаване, после се нахвърляме върху храната и това поставя организма ни пред рисковани резки промени постоянно, което само ни вреди.

Плодовата диета

Режим на хранене, който се състои само от плодове – дори без да казваме друго, трябва да ви звучи странно нали? Толкова ограничената диета може да предизвика много лошо отношение към храната и да предизвика редица проблеми в тялото ни.

Диетата с бебешки храни

Диетата с бебешки пюрета се основава на идеята, че в тези храни винаги има достатъчно полезни вещества, така че блебето да се чувства добре и тялото му да се развива правилно. Само че те никак не са достатъчни за възрастните хора, чиито нужди са много по-различни. В резултат от този режим се разстройва стомахът, а тялото се лишава от някои от важните за него нутриенти.

Суровата диета

Тя често се допълва с веган диетата, защото повечето храни, които могат да се ядат сурови, са ядките, плодовете и зеленчуците. Но това са твърде малко опции за менюто, така че повечето последователи на тази диета не могат да си набавят всичко нужно и приемат прекалено малко калории.

Защо протеиновите диети могат да бъдат вредни

Истински жени разказват защо са се отказали от диетите

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети31 МАРТ 2020

Лимон в кафето - работи ли новият начин за отслабване?

Да, звучи като много необичайна комбинация, но струва ли си да я пробваме?

Диети30 МАРТ 2020

Как да oвладеем емоционалното хранене по време на карантина

Дръжте храната далеч от работното място и си водете дневник

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи

Диети12 МАРТ 2020

Кортни Кардашиян поддържа 48 кг с периодично гладуване

Периодите на глад помагат на организма да се разтовари и намаляват общия седмичен прием на калории