Диетата за любителите на кафето

Без много ограничения, но с много кафе – може би това е диетата, която сбъдва мечтите ни

Кафето е една от най-обсъжданите теми в уелнес сферите. За него се казва, както че вреди, така и че ни помага и дори че не се отразява върху здравето ни.

Независимо конкретното ви мнение по въпроса, факт е, че кафето често е използвано като ефективен помощник за диетите. Тази, с която ще ви запознаем днес, не само използва напитката като допълнение към менюто, а изцяло е изградена около кафето.

Идеята е на д-р Боб Арнот, който развива теорията си в книгата “The Coffee Lover’s Diet”. Според него, ако спазваме сравнително балансирана диета с фокус повече върху здравословни продукти и по-малко транс мазнини, можем да комбинираме режима с редовната консумация на кафе и това да доведе до постепенна и здравословна загуба на килограми.

Теорията му е базирана на изследванията, които доказват, че кофеинът помага за забързване на метаболизма и потиска апетита.  Според други проучвания той прави дори повече – помага за изхвърлянето на вредните агенти в тялото и с това намаля нивото на токсините в организма.

Затова според д-р Арнот трябва да пием минимум три чаши чисто еспресо всеки ден. Той не задава горна граница за ограничение на количеството, но предупреждава да не се употребява кофеин след 6 часа вечерта, за да се избегне негативния ефект върху съня. Според него е добра идея да заменяме едно от междинните си хранения с чаша от ароматната напитка.

Как да направим сутрешното кафе по-здравословно

Други доктори, които са разгледали неговата диета, предупреждават, че той не е конкретизирал за кого е подходящ режимът. Например хората, страдащи от ниско кръвно и тези, които изпитват често проблем със силно и ускорено сърцебиене, не трябва да опитва да пият повече от две чаши кафе на ден.

Но ако след консултация с доктор, която препоръчваме да правите преди всяка диета, той ви каже, че няма проблем да увеличите консумацията на кофеин, нищо не пречи да опитате режима. В най-лошия случай ще се насладите на някоя допълнителна чаша вкусно кафе.

Напитки, които подобряват здравето и забавят стареенето

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система

Диети09 ОКТОМВРИ 2019

Двете диети, които могат да се превърнат в начин на живот

Точно затова диетолозите ги препоръчват най-силно