Диетата за любителите на кафето

Без много ограничения, но с много кафе – може би това е диетата, която сбъдва мечтите ни

Кафето е една от най-обсъжданите теми в уелнес сферите. За него се казва, както че вреди, така и че ни помага и дори че не се отразява върху здравето ни.

Независимо конкретното ви мнение по въпроса, факт е, че кафето често е използвано като ефективен помощник за диетите. Тази, с която ще ви запознаем днес, не само използва напитката като допълнение към менюто, а изцяло е изградена около кафето.

Идеята е на д-р Боб Арнот, който развива теорията си в книгата “The Coffee Lover’s Diet”. Според него, ако спазваме сравнително балансирана диета с фокус повече върху здравословни продукти и по-малко транс мазнини, можем да комбинираме режима с редовната консумация на кафе и това да доведе до постепенна и здравословна загуба на килограми.

Теорията му е базирана на изследванията, които доказват, че кофеинът помага за забързване на метаболизма и потиска апетита.  Според други проучвания той прави дори повече – помага за изхвърлянето на вредните агенти в тялото и с това намаля нивото на токсините в организма.

Затова според д-р Арнот трябва да пием минимум три чаши чисто еспресо всеки ден. Той не задава горна граница за ограничение на количеството, но предупреждава да не се употребява кофеин след 6 часа вечерта, за да се избегне негативния ефект върху съня. Според него е добра идея да заменяме едно от междинните си хранения с чаша от ароматната напитка.

Как да направим сутрешното кафе по-здравословно

Други доктори, които са разгледали неговата диета, предупреждават, че той не е конкретизирал за кого е подходящ режимът. Например хората, страдащи от ниско кръвно и тези, които изпитват често проблем със силно и ускорено сърцебиене, не трябва да опитва да пият повече от две чаши кафе на ден.

Но ако след консултация с доктор, която препоръчваме да правите преди всяка диета, той ви каже, че няма проблем да увеличите консумацията на кофеин, нищо не пречи да опитате режима. В най-лошия случай ще се насладите на някоя допълнителна чаша вкусно кафе.

Напитки, които подобряват здравето и забавят стареенето

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети26 АВГУСТ 2019

Лесно и полезно е да бъдеш флекситарианец

Този начин на хранене бе обявен за една от трите най-добри диети за 2018 г.

Диети23 АВГУСТ 2019

Жените пълнеят на корем от алкохол и липса на протеини

Променете начина си на живот, за да се радвате на изваяна фигура. Ето как да го направите

Диети10 АВГУСТ 2019

Полезна закуска за различните зодии

Палачинки, сандвич или френски тост? Ето какво да изберете:

Диети09 АВГУСТ 2019

10 храни, които се борят с целулита

Включете следните продукти, за да се сдобиете с перфектно дупе