Как да направим сутрешното кафе по-здравословно

Подобряваме вече любимата ни напитка!

За това колко здравословно е кафето, учените не могат да се споразумеят, но пък с тези съвети със сигурност ще го направим по-полезно.

Ако обичате да опитвате нови неща с кафето си, това може да бъде само във ваш плюс. Следвайте тези няколко съвети от нас, които ще направят вашето кафе в пъти по-здравословно.

Добавяйте канела и джинджифил

Тя забързва метаболизма, като задейства термогенните процеси в тялото и така изгаряме по-бързо калории. Освен това тя спомага за още редица аспекти, за които можете да прочетете тук: Канела в кафето стимулира паметта

Най-лесният начин да добавим подправката в кафето, е да я смесим със смеленото кафе или директно да смелим зърната с пръчките канела.

Ако пък сте фенове на традиционната хелоуинска напитка pumpkin spice, значи имаме добри новини за вас. Джинджифилът има безброй полезни свойства и затова се използва като лекарство поколения.

Правете си по-често мока

Е, нямаме предвид тази на Starbucks или Costa, а това, което можете да си направите у дома. Чисто кафе с лъжичка какао, като можете да добавите и малко мляко, ако така го предпочитате.

Тук ключовата съставка е какаото, защото той е силен антидепресант и повишава настроението по същия начин като шоколада. Освен това той е полезен и защото подобрява храносмилането и функциите на мозъка.

Използвайте филтри за кафе

Една от причините защо учените спорят дали кафето е полезно е високо му съдържание на кафестерол – агент, който може да повиши хорестерола. Но има много лесен начин да преборим този недостатък на любимата си напитка – като използваме хартиени филтри за кафе. Те имат свойството да пречистват кафестерола, но не пречи на полезните страни на кафето като антиоксидантите и самия кофеин.

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

Колко кафе е твърде много кафе

Новата напитка на лятото, която ще измести кафето

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени