Напитки, които подобряват здравето и забавят стареенето

Кафето и любимото ни червено вино са сред тях, но само когато си позволяваме умерено

Лятото е най-подходящият сезон да свикнем да приемаме повече течности. Затова ви споделяме няколко напитки, които се приготвят лесно, повечето са достъпни и могат да повишат тонуса ви и да забавят процесите на стареене.

Кафе

Кафето подобрява метаболизма и в умерени дози може да намали възпаленията в организма. По едно кафе на ден също намалява риска от рак на кожата с 10%.

Смути с кисело мляко и плодове

Ако използвате банани, ще се възползвате от ползите на съдържащия се в него пектин, който освобождава организма от токсините. Червените плодове пък освен много ароматни, са богати на антиоксиданти и на витамин C, които имат мощно противостареещо действие.

Червено вино

Една чаша на ден (150 мл) за жените и две за мъжете помага да намалим риска от развитие на деменция и Алцхаймер. Повече от това количество обаче може да нанесе тежки вреди на организма, намалявайки функцията на черния дроб и водейки до дехидратация. Така че ключът е в умереността!

Вода

Звучи очевидно, но вс еоще много хора нямат навика да приемат достатъчно вода. А тя съставлява 65% от човешкото тяло, затова приемът й е задължително за нормалното функциониране на всички органи, за изхвърлянето на токсините от организма и за това кожата ни да бъе добре хидратирана отвътре.

Зелен чай

Съдържащите се в него вещества спомагат за обновяването на клетките. Хората, които редовно консумират зелен и черен чай също намаляват риска си от сърдечни заболявания.

Сок от червено цвекло

В него се дъдържат вещества, които стимулират оросяването на фронталния лоб на мозъка, с което намаляват риска от развитие на деменция в средна и напреднала възраст. Червеното цвекло е богато и на антиоксиданти, които забавят появата на бръчки.

Фреш от грейпфрут

Много добро средство за поддържане на свеж и младежки вид на кожата. За да синтезира колаген, организмът ни се нуждае от витамин C, който се съдържа в греупфрута в големи количества. Затова една чаша прясно изцеден сок дневно е отлична превенция срещу преждевременните белези на стареенето.

Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на минерали и електролити, които са важни за добрия метаболизъм. В нея се съдържа и растителният хормон, наречен цитокинин, който стимулира обновяването на клетките и има противораково действие.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване

Здраве05 АВГУСТ 2019

Най-опасните химикали в козметичните продукти

Пудрата и лакът за нокти крият канцерогени