5 неща, които да направите за свое добро

Бърз преглед на уелнес тенденциите за 2019-а

Пет достъпни идеи за повече здраве и щастие през следващата една година:

Това са новите уелнес тенденции, които вече набират популярност. И има защо, а ние се радваме, че сред новите тенденции човек наистина може да открие достъпни, лесни идеи, с които да направи живота си по-добър.

Тези пет тренда са простички и подходящи за абсолютно всеки. С тях можете да подобрите здравето си, да живеете в по-малко стрес и да се чувствате по-щастливи.

“По-малкото е повече”

Максимата Less is more става все по-популярна и засяга различни аспекти от живота ни, от това колко дрехи и обувки притежаваме до това колко голяма трябва да е къщата ни. Тъй като от много години една част от населението на модерния свят е пре-презадоволена, беше съвсем естествено посоката в някакъв момент да се обърне. От тук нататък ще се стремим да пазаруваме по-малко, но много по-осъзнато, да живеем с по-малко вещи и да се радваме на по-простичък и подреден живот. Отървете се и вие от излишното и освободете място в живота и в съзнанието си за важните неща.

Грижа за психичното и емоционалното здраве

Тенденцията психичното здраве да се разглежда като също толкова приоритетно, колкото и физическото, се засилва. До голяма степен за това допринесоха много световни звезди, които заговориха открито за своите психични проблеми, като депресия и паник атаки. Тези теми вече не са табу, а хората, които страдат от подобни състояние, не са заклеймявани като “луди”. Или поне не и от по-осъзнатата и интелигентна част от човечеството.

5 неща, които да направите за свое добро

Неделното готвене за цялата седмица

Така нареченият meal prep е перфектна стратегия за заети работещи хора със семейства. Идеята е в неделя да се направят заготовки за домапна храна, която да ни е подръка през цялата следваща седмица. Можете да нарежете зеленчуци за салати и постни говечи, да си приготвите миксове от овесени ядки и плодове, които да приберете в хладилника. Така ще прекарате цялата работна седмица спокойни, че в хладилника винаги ви чака някакъв аламинут и няма да прекарвате дълги часове в правене на вечеря, когато си дойдете уморени от работа вкъщи. Повече домашна храна и по-малко стрес – ето нещо наистистина практично и полезно.

Време, свободно от електронни устройства

Друга уелнес тенденция повелява да следим времето, прекарано на компютъра, таблета и телефона и съзнателно да го ограничим до здравословен минимум. Става доста лесно, ако имате инсталирана апликация, която всяка неделя ви показва известие за средно прекараното време на телефона дневно, както и дали се е увеличило или е намаляло, в сравнение с предходната седмица. Ползите от това да прекарвате повече време офлайн ще усетите веднага, тъй като ще имате повече време да се движите, да обърнете внимание на близките си, да подредите дома си, да вечеряте навън и просто да се наслаждавате на истинския живот.

Тренировките Animal Flow

Това е уникален метод на трениране, при който упражненията имитират движенията на животни, изпълняват се на земята, без уреди, като от едно движение естествено “преливаме” без прекъсване в следващото, подобно на йога практиките. Твърди се, че тези тренировки не травмират тялото, защото са възможно най-естествени, като подобряват силата, издръжливостта и гъвкавостта.

Още здраве и фитнес:

Преди грипът да атакува: сън, вода и по-малко стрес

В кои храни се съдържат най-важните витамини

Колко месо е полезно да ядем и защо?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.