Здраве & Фитнес : Здраве19 ДЕКЕМВРИ 2018

За повече енергия, заменете кофеина с джинджифил

Разберете кои са 4-те причини да направите тази промяна

Джинджифилът е една от супер храните, които намира приложение почти навсякъде. Благодарение на него, може да се радвате на бърз метаболизъм и здрава имунна система.

Да го добавите към чая си или обяда си, звучи супер, но ползите от него са много повече ако го приемате сутрин вместо кафето. Ето и кои са те:

#Избягвате спада на енергия. Обикновено след кафето сутрин, идва моментът когато изведнъж енергията и доброто ви настроение изчезват. Причината затова е, че кофеинът възбужда нервната ви система за кратко и после ефектът отшумява. Приемайки джинджифил, пропускате този неприятен спад на енергия, както и дехидратацията, която носи кофеинът.

Плюсовете и минусите на кафето върху кожата ни

#Борите се с възпаленията. Джинджифилът прави имунната ви система по-силна, здрава и устойчива на заболявания. Дори да не сте болни или настинали в момента, джинджифилът действа превантивно и ви тонизира за целия ден.

#Спокоен стомах. Кафето сутрин на празен стомах, много често носи болки и подуване. Джинджифилът от друга страна, успокоява чревната флора и помага на метаболизма да работи по-бързо, като също изхвърля и токсините в тялото.

Джинджифилът се бори с рака и с признаците на стареене

#По-добър сън. Кофеинът, приеман често и особено в късните часове на следобеда, нарушава съня, като ви пречи да заспите бързо и лесно, а понякога влияе и на качеството на съня. Джинджифилът няма такъв ефект, дори да го пиете малко преди да си легнете, тъй като не възбужда нервната система.

Missbloom съвет: Направете си така известния ginger shot, който може да сложите в малки бутилки и така да имате за всеки ден до края на седмицата.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве11 АПРИЛ 2019

Какво причинява мигрената и как да се преборим с нея

Мигрената засяга над 12% от световното населениe и повечето от тях са жени

Здраве10 АПРИЛ 2019

30 идеи за пролетен детокс, споделени от читателки

Над 150 дами писаха на страницата ни във Фейсбук в отговор на съвместното ни предизвикателство с Klorane

Здраве08 АПРИЛ 2019

Храните, които правят косата ни красива

Грижата за красивата прическа започва от кухнята.

Здраве04 АПРИЛ 2019

Балнеолечението или любимият ни начин да се лекуваме

Много често сме използвали този метод, без да осъзнаваме.