Здраве & Фитнес : Здраве19 ДЕКЕМВРИ 2018

За повече енергия, заменете кофеина с джинджифил

Разберете кои са 4-те причини да направите тази промяна

Джинджифилът е една от супер храните, които намира приложение почти навсякъде. Благодарение на него, може да се радвате на бърз метаболизъм и здрава имунна система.

Да го добавите към чая си или обяда си, звучи супер, но ползите от него са много повече ако го приемате сутрин вместо кафето. Ето и кои са те:

#Избягвате спада на енергия. Обикновено след кафето сутрин, идва моментът когато изведнъж енергията и доброто ви настроение изчезват. Причината затова е, че кофеинът възбужда нервната ви система за кратко и после ефектът отшумява. Приемайки джинджифил, пропускате този неприятен спад на енергия, както и дехидратацията, която носи кофеинът.

Плюсовете и минусите на кафето върху кожата ни

#Борите се с възпаленията. Джинджифилът прави имунната ви система по-силна, здрава и устойчива на заболявания. Дори да не сте болни или настинали в момента, джинджифилът действа превантивно и ви тонизира за целия ден.

#Спокоен стомах. Кафето сутрин на празен стомах, много често носи болки и подуване. Джинджифилът от друга страна, успокоява чревната флора и помага на метаболизма да работи по-бързо, като също изхвърля и токсините в тялото.

Джинджифилът се бори с рака и с признаците на стареене

#По-добър сън. Кофеинът, приеман често и особено в късните часове на следобеда, нарушава съня, като ви пречи да заспите бързо и лесно, а понякога влияе и на качеството на съня. Джинджифилът няма такъв ефект, дори да го пиете малко преди да си легнете, тъй като не възбужда нервната система.

Missbloom съвет: Направете си така известния ginger shot, който може да сложите в малки бутилки и така да имате за всеки ден до края на седмицата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване