Здраве & Фитнес : Здраве19 ДЕКЕМВРИ 2018

За повече енергия, заменете кофеина с джинджифил

Разберете кои са 4-те причини да направите тази промяна

Джинджифилът е една от супер храните, които намира приложение почти навсякъде. Благодарение на него, може да се радвате на бърз метаболизъм и здрава имунна система.

Да го добавите към чая си или обяда си, звучи супер, но ползите от него са много повече ако го приемате сутрин вместо кафето. Ето и кои са те:

#Избягвате спада на енергия. Обикновено след кафето сутрин, идва моментът когато изведнъж енергията и доброто ви настроение изчезват. Причината затова е, че кофеинът възбужда нервната ви система за кратко и после ефектът отшумява. Приемайки джинджифил, пропускате този неприятен спад на енергия, както и дехидратацията, която носи кофеинът.

Плюсовете и минусите на кафето върху кожата ни

#Борите се с възпаленията. Джинджифилът прави имунната ви система по-силна, здрава и устойчива на заболявания. Дори да не сте болни или настинали в момента, джинджифилът действа превантивно и ви тонизира за целия ден.

#Спокоен стомах. Кафето сутрин на празен стомах, много често носи болки и подуване. Джинджифилът от друга страна, успокоява чревната флора и помага на метаболизма да работи по-бързо, като също изхвърля и токсините в тялото.

Джинджифилът се бори с рака и с признаците на стареене

#По-добър сън. Кофеинът, приеман често и особено в късните часове на следобеда, нарушава съня, като ви пречи да заспите бързо и лесно, а понякога влияе и на качеството на съня. Джинджифилът няма такъв ефект, дори да го пиете малко преди да си легнете, тъй като не възбужда нервната система.

Missbloom съвет: Направете си така известния ginger shot, който може да сложите в малки бутилки и така да имате за всеки ден до края на седмицата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието