Йогата спасява съня в топлото време

Няколко движения вечер ще ви отърват от натрупаното напрежение

През лятото повечето от нас имат проблеми със съня – дали заради топлината или заради любимите ни коктейли, факт е, че на сутинта изпитваме затруднения със ставането и се чувстваме изключително изморени.

Тук йогата може да ни помогне много. Предлагаме ви следните три пози, които ще ви освободят от напрежението, натрупано през деня и ще ви помогнат да се отпуснете. За целта ги изпълнявайте вечер, преди лягане.

Защо йогата е толкова полезна за тялото

Модифицираната “богиня”

Докато сте в леглото, легнете по гръб и съединете стъпалата си, както е показано, което ще позволи на краката ви да застанат в поза “диамант”. Вдигнете ръце над главата и изпънете врата, като същевременно можете да поставите възглавница под главата и раменете, за да освободите напрежението. Повдигнете таза от матрака, като по този начин изпъвате гръбнака, особено долната му част. Задръжте така известно време, като дишате и издишате дълбоко.

6 правила за всички, които се занимават с йога

Извитият гръбнак

Докато лежите по гръб изправете и двата крака и разпънете ръцете от двете страни на тялото, като дланите сочат нагоре. Свийте десния си крак в коляното и стъпете със стъпало на матрака, свивайки го след това към тялото. Прехвърлете сгънатия крак през тялото и използвайте противоположната ръка, с която да приложите малко напрежение на горната част на бедрото. Обърнете глава към дясната ръка, която все още е в изходна позиция и задръжте, дишайки и издишайки дълбоко. Повторете и на другата страна.

Йога пози против менструални болки

Релакс с краката нагоре

Поставете краката си на стената, докато тялото ви все още е изпънато на леглото, а ръцете ви са изпънати над главата или кръстосани пред гърдите. Бавно вдишвайте и издишвайте, в продължение на няколко минути. Ще забележите, че позата действа доста релаксиращо, особено ако сте били на крака цял ден. Ако се събудите през нощта и не можете да заспите отново, тази поза също ще ви помогне.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ЮНИ 2019

Овладяването на гнева е най-добрата диета

Гневът ни кара да пълнеем, доказва науката

Здраве15 ЮНИ 2019

Ако се борите с преяждането, опитайте тези трикове

Ако се храните така, ще оценяте храната много повече

Здраве13 ЮНИ 2019

Здравословните правила на Джесика Алба са в нейния Инстаграм

37-годишната актриса е открила перфектния баланс в начина си на хранене

Здраве29 МАЙ 2019

Всички трикове на Дженифър Анистън за перфектната й форма

Събрахме тайните на звездата за страхотната й фигура