Как да се освободим от стреса по време на пътуване

Този трик ще ви успокои дори и ако полетът ви бъде отменен

Дори и да обичаме да пътуваме, понякога това предизвиква стрес, който може да провали времето, предвидено за почивка. Ето какво да правим в подобни ситуации.

Въпреки че пътуванията обикновено са начин да се освободим от натрупалия се стрес, понякога те може също да предизвикат неспокойство. Независимо дали е, защото имате страх от летенето или пък има проблем с резервацията ви и сякаш нищо не върви по план – всички тези фактори могат да бъдат причинители.

Всъщност за някои хора, фактът, че не могат да спазват типичната си рутина и че са далеч от вкъщи, също е потенциален стрес фактор.

Как да се справим? Блогърът и йога инструктор Санди Пейтън, позната като “The stress-free trаvеller”,  споделя един ефективен трик, който можем да правим на всяко място по всяко време, за да намалим нивата на стрес.

Единственото, което трябва да направите, е да стиснете в юмрук дясната си ръка и с лявата да я покриете, така че палците да са паралелно разположени един на друг. След това доближете ръцете близко до лицето и се съсредоточете върху дишането си. Вдишвайте през носа и издишвайте през устата към разстоянието между двата палеца.

Страхувайте се от стреса – не от слънцето

Това имитира подобна терапия като тази за паническите атаки, когато е препоръчително да дишаме в хартиена торбичка. Помага, защото се регулира пулса и правилното дишане.

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието

Здраве04 ОКТОМВРИ 2019

Любимата здравословна рецепта на Бионсе

Нейната идея за овесени ядки е много по-различна от това, което сме виждали до сега

Здраве30 СЕПТЕМВРИ 2019

Гладът към тези храни издава, че нещо не е наред с тялото ни

Когато ни се прияде някоя конкретна храна, вероятно тялото ни се опитва да ни каже нещо