Как да се освободим от стреса по време на пътуване

Този трик ще ви успокои дори и ако полетът ви бъде отменен

Дори и да обичаме да пътуваме, понякога това предизвиква стрес, който може да провали времето, предвидено за почивка. Ето какво да правим в подобни ситуации.

Въпреки че пътуванията обикновено са начин да се освободим от натрупалия се стрес, понякога те може също да предизвикат неспокойство. Независимо дали е, защото имате страх от летенето или пък има проблем с резервацията ви и сякаш нищо не върви по план – всички тези фактори могат да бъдат причинители.

Всъщност за някои хора, фактът, че не могат да спазват типичната си рутина и че са далеч от вкъщи, също е потенциален стрес фактор.

Как да се справим? Блогърът и йога инструктор Санди Пейтън, позната като “The stress-free trаvеller”,  споделя един ефективен трик, който можем да правим на всяко място по всяко време, за да намалим нивата на стрес.

Единственото, което трябва да направите, е да стиснете в юмрук дясната си ръка и с лявата да я покриете, така че палците да са паралелно разположени един на друг. След това доближете ръцете близко до лицето и се съсредоточете върху дишането си. Вдишвайте през носа и издишвайте през устата към разстоянието между двата палеца.

Страхувайте се от стреса – не от слънцето

Това имитира подобна терапия като тази за паническите атаки, когато е препоръчително да дишаме в хартиена торбичка. Помага, защото се регулира пулса и правилното дишане.

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване