Living : Дестинации02 ЮНИ 2019

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

Ето къде да създадете следващите прекрасни спомени това лято

Направихте ли плановете за първата почивка? Ако все още не сте, тези красиви острови в Гърция може да са вашият следващ избор.

Всички знаем популярните дестинации като Санторини, Александруполис и Атина, но има толкова много други места в Гърция, които могат да ви очароват, стига да им дадете шанс.

Тинос

Малкият остров Тинос е известен като “острова с осемстотинте параклиса”. Тук се намира светилището на Посейдон и Амфитрита. Въпреки че е главно скалиста местност, природата в градчето е много красива, а малките къщички и тесните улички придават типичното гръцко излъчване на мястото.

Там туризмът е добре развит и има много места за отсядане. Препоръчваме ви да си наемете кола, защото ще искате да обиколите целия остров.

Скопелос

Може би ще разпознаете мястото от филма “Mamma Mia: Here We Go Again”, но на живо е добри по-хубаво. Съвсем спокойно и китно градче, перфектно за семейства и двойки. Това е едно от най-раззеленените места в Гърция. И най-хубавото – въобще не е скъпо, дори най-луксозните им места няма да ви струват толкова много.

Спецес

Част от т.нар. Гръцка ривиера, Спецес е малко по-популярна дестинация от останалите изброени, но въпреки това е запазило традиционния си чар. Тук може да намерите комбинацията от история, красива природа и прекрасни плажове с кристална морска вода.

Планирайте пътуването си още през юни или септември, защото през останалите месеци има повече трафик, а и е много по-горещо.

Ираклица

Малкият остров е перфектен за тези от вас, които искат да си отпочинат на пълна тишина и комфорт. Тук рядко се виждат туристи, но това означава повече спокойствие за вас. Мястото е запазило няколко къщи за гости, които са традиционният избор на посетителите вече много години насам.

Кефалония

Този остров в Йонийско море е също малко познат, но тези, които са чували за него, ще си го спомнят като “смарагдовия рай”. Според митовете и легендите семейството на Одисей произлиза от Кефалония. За съжаление, обаче, въпреки богата история на мястото, повечето параклиси вече не съществуват, заради голямо земетресение през 1953. Това обаче не променя прекрасните плажове и места за отдих сред природата.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации31 ЯНУАРИ 2020

Да се возиш по пътя на края на света

Дестинацията на края на света е една от най-красивите

Дестинации17 ЯНУАРИ 2020

Местата, които всички ще посещават през 2020 година

Тази година по-малките градове с повече история и скрити забележителности ще бъдат по-популярни

Дестинации02 ЯНУАРИ 2020

Наводнената Венеция е тъжна, тиха и сюрреалистично красива

Тези кадри са уловили атмосферата в един от най-красивите градове в света, който в момента е във вода до коленете

Дестинации22 НОЕМВРИ 2019

Пътуване през 2020 - какво ще е различното

Както във всичко друго, така и в пътуването има моди и тенденции. Ето какви ще бъдат те за следващата година