Living : Дестинации02 ЮНИ 2019

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

Ето къде да създадете следващите прекрасни спомени това лято

Направихте ли плановете за първата почивка? Ако все още не сте, тези красиви острови в Гърция може да са вашият следващ избор.

Всички знаем популярните дестинации като Санторини, Александруполис и Атина, но има толкова много други места в Гърция, които могат да ви очароват, стига да им дадете шанс.

Тинос

Малкият остров Тинос е известен като “острова с осемстотинте параклиса”. Тук се намира светилището на Посейдон и Амфитрита. Въпреки че е главно скалиста местност, природата в градчето е много красива, а малките къщички и тесните улички придават типичното гръцко излъчване на мястото.

Там туризмът е добре развит и има много места за отсядане. Препоръчваме ви да си наемете кола, защото ще искате да обиколите целия остров.

Скопелос

Може би ще разпознаете мястото от филма “Mamma Mia: Here We Go Again”, но на живо е добри по-хубаво. Съвсем спокойно и китно градче, перфектно за семейства и двойки. Това е едно от най-раззеленените места в Гърция. И най-хубавото – въобще не е скъпо, дори най-луксозните им места няма да ви струват толкова много.

Спецес

Част от т.нар. Гръцка ривиера, Спецес е малко по-популярна дестинация от останалите изброени, но въпреки това е запазило традиционния си чар. Тук може да намерите комбинацията от история, красива природа и прекрасни плажове с кристална морска вода.

Планирайте пътуването си още през юни или септември, защото през останалите месеци има повече трафик, а и е много по-горещо.

Ираклица

Малкият остров е перфектен за тези от вас, които искат да си отпочинат на пълна тишина и комфорт. Тук рядко се виждат туристи, но това означава повече спокойствие за вас. Мястото е запазило няколко къщи за гости, които са традиционният избор на посетителите вече много години насам.

Кефалония

Този остров в Йонийско море е също малко познат, но тези, които са чували за него, ще си го спомнят като “смарагдовия рай”. Според митовете и легендите семейството на Одисей произлиза от Кефалония. За съжаление, обаче, въпреки богата история на мястото, повечето параклиси вече не съществуват, заради голямо земетресение през 1953. Това обаче не променя прекрасните плажове и места за отдих сред природата.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации17 СЕПТЕМВРИ 2019

Приказен уют в къщата на Хобита в Шотландия

Мястото е наистина като оживяла сцена от филм, а създателите му следват философията за грижа за природата

Дестинации22 ЮЛИ 2019

Когато си тръгваш, а сърцето ти остава: Дворецът "Белмонте" в Лисабон

Място с дух на история и носталгична романтика

Дестинации25 ЮНИ 2019

Красотата на Трансилвания такава, каквато не я познавате

Провинциална идилия и мистична атмосфера се преплитат в родината на Дракула

Дестинации20 МАЙ 2019

Животът е красив на брега на езерото Комо

И то не само за Джордж и Амал Клуни: Ето как да стигнете до там, къдеда отседнете и какво да не пропускате