Beauty13 МАРТ 2019

Страхувайте се от стреса – не от слънцето

Beauty по италиански

Италианките ли са най-красивите жени в света? Няма кой да каже със сигурност, но ако това е мит, то има причина всички да вярваме в него!

Чувствени, загадъчни, винаги поддържани и уверени в избора си на личен стил. София Лорен, Моника Белучи, Бианка Балти… Има нещо в тези момичета и част от това “нещо” е традиционната италианска грижа за красотата.

В какво вярват италианките, когато става дума за красота?

Стресът е враг номер едно

За американките най-голямата заплаха е слънцето. За италианките това е стресът. Те обичат да са на слънце, обичат плажа, обичат разходките. Няма да ги видите да се покриват панически с дебел слой SPF крем, само за да се доближат до прозореца и да погледнат навън.

За сметка на това, те вярват, че стресът унищожава красотата. За да го победят, правят любов, пият по чаша вино вино и се смеят колкото може по-често. Парченце черен шоколад също винаги е добра идея – стимулира отделянето на ендорфини.

Една жена трябва да има мека кожа

Тези чувствени жени обичат да бъдат докосвани и държат кожата им да е приятна на допир и ухание. Типично за италианките е да използват по-богати овлажняващи кремове. Другото им тайно оръжие е зехтинът. Самата София Лорен се кълне в тази простичка рецепта за красота – тя използва маслиново масло за лицето и за цялото си тяло.

Доверявайте се на класиката, не на тенденциите

Италианският моден блогър Клаудия Грациано от Human Hanger казва, че нейните сънароднички не залитат сляпо по последните модни тенденции. Същото правило важи и когато избират своите козметични продукти. Има неща, които са доказали във времето, че работят, и именно те са фаворити на италианките. Не е лесно да бъдат подлъгани с рекламни финтове и обещания за “революционни резултати”.

Добрият подхранващ и овлажняващ крем, хубавото червило, парфюмът, който се превръща в част от твоя личен “подпис” – ето нещата, без които нито една дама на Ботуша не може.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Грим15 ОКТОМВРИ 2019

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Наричат я с име, което също носи лятното настроение - "сълзи на русалка"

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си

Beauty14 ОКТОМВРИ 2019

5 модела обици, които всяка жена си струва да има

Общо взето, с тази малка и внимателно подбрана колекция обици сте подготвени за абсолютно всякакви поводи

Beauty новини10 ОКТОМВРИ 2019

България се оцвети в розово в подкрепа на жените, страдащи от рак на гърдата

Хиляди души подкрепиха инициатива, като се облякоха в розово