Beauty13 МАРТ 2019

Страхувайте се от стреса – не от слънцето

Beauty по италиански

Италианките ли са най-красивите жени в света? Няма кой да каже със сигурност, но ако това е мит, то има причина всички да вярваме в него!

Чувствени, загадъчни, винаги поддържани и уверени в избора си на личен стил. София Лорен, Моника Белучи, Бианка Балти… Има нещо в тези момичета и част от това “нещо” е традиционната италианска грижа за красотата.

В какво вярват италианките, когато става дума за красота?

Стресът е враг номер едно

За американките най-голямата заплаха е слънцето. За италианките това е стресът. Те обичат да са на слънце, обичат плажа, обичат разходките. Няма да ги видите да се покриват панически с дебел слой SPF крем, само за да се доближат до прозореца и да погледнат навън.

За сметка на това, те вярват, че стресът унищожава красотата. За да го победят, правят любов, пият по чаша вино вино и се смеят колкото може по-често. Парченце черен шоколад също винаги е добра идея – стимулира отделянето на ендорфини.

Една жена трябва да има мека кожа

Тези чувствени жени обичат да бъдат докосвани и държат кожата им да е приятна на допир и ухание. Типично за италианките е да използват по-богати овлажняващи кремове. Другото им тайно оръжие е зехтинът. Самата София Лорен се кълне в тази простичка рецепта за красота – тя използва маслиново масло за лицето и за цялото си тяло.

Доверявайте се на класиката, не на тенденциите

Италианският моден блогър Клаудия Грациано от Human Hanger казва, че нейните сънароднички не залитат сляпо по последните модни тенденции. Същото правило важи и когато избират своите козметични продукти. Има неща, които са доказали във времето, че работят, и именно те са фаворити на италианките. Не е лесно да бъдат подлъгани с рекламни финтове и обещания за “революционни резултати”.

Добрият подхранващ и овлажняващ крем, хубавото червило, парфюмът, който се превръща в част от твоя личен “подпис” – ето нещата, без които нито една дама на Ботуша не може.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!