Здраве & Фитнес : Здраве26 СЕПТЕМВРИ 2017

Как да останем здрави и в добро настроение в началото на есента

Започнете да тренирате поне по 15-20 минути на ден, хапвайте здравословно и още!

В първите дни на есента, когато слънцето все по-рядко се поддава иззад облаците, пада имунитета, завладява ни меланхолията и има по-голяма вероятност да се разболеем.

За да избягаме от вирусите и от подтиснатото и мрачно настроение, трябва да направим някои важни промени в своя ежедневен ритуал. Ние подбрахме няколко неща, които по естествен път ще ни помогнат да навлезем по-лесно в есента здрави и в добро настроение.

Мислете за следващото приключение
Това е доста очевидно, но повярвайте ни, действа безотказно. Ако сте заети с очакването на нещо ново, нещо хубаво, то вие ще изпитвате щастие. Това може да е пътуване, ново хоби, някакви приключения в компанията на приятели. И бъдете сигурни, че дори една разходна извън града през уикенда, отново върши работа.

Силната музика изчиства дома от лоша енергия

Тренирайте
Вече стана ясно, че спортът увеличава живота, затова се опитайте да отделяте поне по 15-30 мин. за физическа активност всеки ден. Ако заложите на танци, джогинг или каране на колело, ще ви е по-забавно и гарантирано ще повдигнете настроението. Хората, които са в депресия нямат желание да се движат или пък да излизат навън, може да заложат на леки движения у дома. Ако успеете да превърнете упражненията в навик ще видите, че не след дълго ще се чувствате много по-добре.

Знаците, че тялото ви има нужда от повече въглехидрати

Започнете да се храните правилно
Старайте се да ядете здравословно. В първите дни на есента хапвайте повече плодове и зеленчуци, за да наситите организма с витамини и минерали и по естествен път да „изгоните” вирусите от себе си. Ако вече ви е обхванала есенната меланхолия (или по-лошо, депресия), някои от вас може да нямат желание за ядене, други пък да прекаляват. Ако и на вас ви се отразява по подобен начин, тогава трябва да сте доста по-внимателни с това какво хапвате.

Спете повече
За да се възстанови по-добре организма ви, най-доброто, което може да направите, е да заложите на почивката и добрия сън. Опитайте се да лягате половин час по-рано от обикновено и съвсем скоро тялото ви ще влезе бързо в нормалния ритъм.

Нямате енергия за нищо? Ето какво да направите!

Не забравяйте хобито си
Колкото и да не ви се иска да се надигнете от дивана в мрачните есенни дни, не забравяйте да обръщате внимание на хобитата си, без значение какви са те. Четете книги, рисувайте и впрегнете цялото си въображение във всякакви приятни и креативни занимания. Това ще ви донесе много позитивни емоции. Не забаравяйте да се виждате с близките си приятели, обърнете повече внимание на домашния си любимец. Гледайте нови филми или сериали, които да ви разтоварят от ежедневния стрес.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве23 ОКТОМВРИ 2019

Нещата, които досега не знаехте за сънищата

Кога сънуваме и защо си спомняме ясно само част от тях?

Здраве22 ОКТОМВРИ 2019

Искам да откажа цигарите. Какви храни помагат?

Диетата за всички, които искат да откажат цигарите, е ясна. Много плодове и зеленчуци.

Здраве21 ОКТОМВРИ 2019

Полезни енергийни напитки, приготвени лесно у дома

Ако се чувствате уморени и демотивирани, пригответе си тези вълщебни топли напитки вкъщи и се насладете на ефекта!

Здраве20 ОКТОМВРИ 2019

Комбинацията между тези храни е здравословна бомба за тялото ни

Тези четири комбинации от храни са не само вкусни, но и изключително пол