Червеното вино помага за здрав стомах

Една-две чаши от напитката на боговете ще държи сериозните болести далеч

Обожаваме да се излегнем на дивана след тежък работен ден с чаша червено вино в ръка… Знаете ли обаче, че този навик носи ползи не само на психиката ни, но и на здравето на стомаха?

Ново проучване разкрива, че напитката на боговете има страхотно въздействие върху правилната функция на стомаха и на червата. Всички знаем, че работата на червата се отразява на цялостното ни здраве – от тена на лицето до храносмилането, имунитета, метаболизма.

Червеното вино е от полза за червата поради връзката, която създава с вашия мозък. Изследователите са проследили “молекулярните механизми, залегнали в основата на невропротективните действия на виното” и се оказва, че тези съединения защитават невроните от увреждане и смърт. Така че, какъв е изводът? Приемът на червено вино (в умерени количества), може помогне за намаляване на риска от когнитивни заболявания като Паркинсон или Алцхаймер. 

Полезните свойства на червеното вино не спират до тук. Това изследване показва, че хората, които често пият червено вино имат по-добро кръвно налягане, по-нисък холестерол и по-високо съдържание на хемоглобин в кръвта.

Така че, защо не включите една чаша червено вино вечер след работа, за да установите безбройните му ползи съвсем скоро?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване