Все повече звезди се доверяват на хипнотерапията – ето защо

Сред известните личности са дори Кейт Мидълтън и Меган Маркъл

Хипнотерапията е най-нашумялата тенденция в Силициева долина и все повече звезди се обръщат към терапията, за да тренират съзнанието си да се справя с проблемите.

Свикнали сме да гледаме на хипнотерапията като на нещо от сценарий на фантастичен филм, но всъщност тя се използва много  по-често, отколкото си мислим. Истината е, че много известни личности се обръщат към този метод, за да се справят с проблемите си с психологическото и дори физическото си здраве. Сред тях са дори и Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Според източници в двореца, Кейт се справила с тежката си бременност с тази терапия, а Меган е излекувала проблемите си с храненето, докато е била бременна с Арчи.

Дори имаше и възможност Маркъл да ражда под влиянието на хипноза, но по-късно тя и Хари решили да се доверят на помощта на докторите в частна болница в Портланд. Прочетете повече за раждането й тук.

А как работи всъщност хипнотерапията?

Даниел Раян, професионален хипнотерапевт в Ню Йорк, описва процеса като „масаж за съзнанието“.  Когато сме под влиянието на хипноза, нашето съзнание може да бъде насочено в дадена посока и хипнотерапията използва точно това, за да лекува пациентите. Може да се опише и като йога или медитация под съпроводството на специалист. Сесиите са по 30 минути и в зависимост от човека и типа проблем, който изпитва, може да му трябват от 3 до 12 посещения, за да се постигне желания резултат.

6 мита за храната, на които да не вярвате

Най-важният фактор, обаче, е дали клиентът вярва в процедурата. Ако се съпротивляваме подсъзнателно, няма как никаква подобна техника да ни подейства. Мозъкът и съзнанието ни могат да постигнат много повече, от колкото предполагаме, стига да имаме правилната нагласа.

Ябълка или поничка – усеща ли тялото ни разликата?

Как да се възстановим по-бързо след секцио

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ & ФИТНЕС

Здраве & Фитнес09 ДЕКЕМВРИ 2019

Коледната украса може да бъде отровна

С кои коледни декорации да внимаваме?

Здраве08 ДЕКЕМВРИ 2019

Удивителните промени, които настъпват в тялото ни след 8 часа сън

Прочетете това и ще се замислите сериозно дали си струва да плащате високата цена на недоспиването

Здраве07 ДЕКЕМВРИ 2019

Да се предпазим от напълняване по време на менопаузата

С този хранителен режим ще активирате метаболизма си и ще сте спокойни, че тялото ви получава всички нужни хранителни вещества

Фитнес06 ДЕКЕМВРИ 2019

Фитнесът на Дуа Липа е микс от много разнообразни тренировки

Певицата редува пилатес, бокс, йога, спининг и HIIT