Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Шест движения ще стегнат тази зона за отрицателно време

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Колкото и да се стараем да оформим ханша с всевъзможни упражнения, често слабото място се оказват бедрата.

Има много жени, които са предразположени да натрупват мазнини именно в тази зона на тялото и им е много трудно да ги редуцират. Разбира се, най-важното нещо е да заложите на подходящ за вашето тяло хранителен режим и редовно да изпълнявате най-добрите за тази зона упражнения.

Ние се допитахме до експертите, които се кълнат в 6 упражнения, които ако изпълняваме редовно, съвсем скоро ще видим мечтания резултат. За целта ще трябва да правим по 15-18 повторения, като между всяко упражнение почивката да е не повече от 10 секунди. Направете по 3 сета от следните движения:

Клекове с тежест

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Вземете по една 5-килограмова гиричка във всяка ръка и ги сложете на нивото на раменете. Започнете да правите кляканията, като внимавате колената ви да не отиват много напред.

Румънска тяга на един крак

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Вземете гиричка в ръка и я придържайте пред тялото. Сложете основния крак с около 5 градуса навън от линията, в която гледате и започнете да избутвате назад, докато торсът се навежда.

Глутеус мост с тежест

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Легнете по гръб, сгънете краката в коленете и отпуснете ръцете на пода. Стъпалата са на ширината на раменете. Сложете една гиричка върху торса и започнете да изнасяте таза колкото се може по-нагоре. Задържате за секунда в това положение, след което плавно връщате в изходна точка.

Странични клекове

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Изправете се и застанете с достатъчно разстояние между краката ви, като е необходимо стъпалата на водещия крак да бъдат под ъгъл отстрани. Спуснете тялото встрани към водещия крак, като сгънете коляното и бедрoто му, а другия крак е просто леко свит. След нужния брой повторения с този крак, повторете движението с другия.

Седеж на стена

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Изправете се с гръб към стената, стъпалата са на ширината на раменете. След това клекнете, като коленете не трябва да преминават пръстите на краката. Сложете медицинска топка между бедрата. Стойте така между 45-60 секунди. Всеки ден се увеличава времето, в което трябва да държите в това положение.

Клек с подскок

Изгорете мазнините по бедрата с упражнения

Разположете крака на ширината на раменете, приклекнете и леко наклонете тяло напред. Изправете се с възможно най-голяма скорост, като се стремете да вложите максимални усилия в скока. Докато се изправяте вдигнете и опънете ръце нагоре. Приземете се на пръсти, за да натоварите прасците си, без да долепяте пети до пода.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Топ 10 на диетите за 2019
Фитнес20 ОКТОМВРИ 2020

Кратки тренировки за тонус и добро настроение

Всички се правят за по няколко минути у дома

30-минутна тренировка за по-бърз метаболизъм
Фитнес16 ОКТОМВРИ 2020

30-минутна тренировка за по-бърз метаболизъм

Жената, която е тренирала Дженифър Лорънс, ни носи идеи за днешната тренировка

Забравете за безсънието с помощта на... розов шум
Фитнес14 ОКТОМВРИ 2020

Можем ли да тренираме преди лягане?

Извинението "твърде късно е за тренировки" все пак не се оказва валидно

100-годишната история на пилатеса
Фитнес11 ОКТОМВРИ 2020

30 минути табата за цялото тяло

Едно фитнес предизвикателство за уикенда