30-секундните тренировки, които лекарите препоръчват да правим

Няма как да се извините, че нямате достатъно време

Още един начин да вмъкнем доза активност в деня си.

Сред най-важните неща, които лекарите ни препоръчват, за да се предпазим от вируса, на първо място попада хигиената, добрата диета, както и честите тренировки.

Важно е и физическата активност да не е само единична тренировка, затова можем да правим малки раздвижвания през целия ден, които да стимулират раздвижването на кръвта.

Тези упражнения, които ви предлагаме днес, можем да правим дори докато чакаме да ни се стопли храната в микроволновата, докато си мием зъбите или просто, когато имаме няколко свободни минути… поправка секунди.

Клекове

Те могат да се правят навсякъде и дори за няколко секунди, а бързо активират тялото. Всяка тяхна форма е подходяща – класически, сумо клек, клек на стена или стоеж.

Повдигания на един крак

Това упражнение е най-подходящо за онези случаи, в които имате поне една минута, за да направите по 30 секунди на всеки крак. Важното обаче е да ги правите правилно – с леко присвит крак, така че да не натоварвате колената, и с изправен гръб.

Напади

Стига да имате достатъчно пространство нападите са страхотна алтернатива за бързо раздвижване. Те активират както краката и дупето, така и корема.

Кофички на стол

Това е упражнението за дългите саги пред телевизора, когато не искаме да изпускаме и няколко секунди от сюжета, но пък същевременно търсим начин да сме по-активни.

Повдигания на пръсти

Тренирайте прасците си с възможно най-лесното упражнение. То не изглежда сякаш натоварва достатъчно мускула, но понеже често пренебрегваме тази зона, бързо ще усетите напрежението.

12 минути йога за успокоение на душата

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес09 АПРИЛ 2020

Тренировките, които можем да правим директно от дивана си

Влезте във форма, докато гледате любимия си сериал

Фитнес08 АПРИЛ 2020

Упражненията на Кендал Дженър за талия и корем

В момента дори Кендал поддържа тялото си с упражнения в домашна обстановка

Фитнес01 АПРИЛ 2020

7-минутна тренировка против целулит

За да я направите ви, трябват само леки тежести

Фитнес29 МАРТ 2020

Табата тренировки, ако разполагате с 4, 12 или 40 минути

Тренировки за бързо стягане на тялото и тонус