10 минути йога за по-добър секс

9 начина да подобрим гъвкавостта на тялото и да достигнем до оргазъм

Йогата спасява съня в топлото време

Момичетата, които се занимават сериозно с йога, имат много по-добър секс от останалите.

Това се дължи на факта, че движенията са ги направили много по-гъвкави, познават тялото си до милиметър и имат контролирано дишане – все неща, които са особено важни за достигането на оргазъм. А и с всяка жена, която може да контролира физиката си до такава степен, сексът е страхотен, тъй като смело може да се експериментира в леглото.

А ако вие сте сред дамите, които все още не са започнали да практикуват йога и изпитват трудности при някои пози в секса, то няколко асани ще ви помогнат много за разрешаването на тези проблеми.

Щастието се крепи на секса и добрия сън

Предлагаме ви една програма, която не само ще тонизира вашето тяло, но и обръща специално внимание на гърба, бедрата и тазобедрените флексори (сгъвачи) – три от най-често срещаните проблеми зони, които могат да доведат до дискомфорт по време на секс.

Куче, гледащо надолу

1-downward-facing-dog

Застанете на длани и колене. Коленете са точно под тазобедрените стави, бедрата са перпендикулярни на пода, дланите са под раменете. Дланите са плътно в земята, като разтваряме пръстите на ръцете и средните пръсти сочат напред. Поставяме пръстите на краката в земята, натискаме на дланите, издишаме и повдигаме коленете от земята. Стягаме корема и насочваме опашната кост към петите. Стремим се петите да насочим и при възможност да поставим в земята. Задръжте за 10 вдишвания.

Воин I

2-warrior-1

От поза “Куче”, гледащо надолу пристъпете напред, paзтваряйки ĸpaĸaтa cи нa oĸoлo 1 мeтъp eдин oт дpyг. Bдигнeтe pъцeтe cи пepпeндиĸyляpнo нa пoдa, ycпopeднo eднa нa дpyгa и пpoтeгнeтe пpъcти ĸъм тaвaнa. Зaвъpтeтe лeвия cи ĸpaĸ 45-60 гpaдyca нaдяcнo, a дecния ĸpaĸ 90 гpaдyca нaдяcнo. Πpиpaвнeтe лявaтa и дяcнaтa cи пeтa, издишaйтe и зaвъpтeтe тopca нaдяcнo. Πpидвижвaйĸи лявoтo бeдpo нaпpeд, пpитиcнeтe бeдpeнaтa ĸocт нaдoлy ĸъм пeтaтa. Останете така за пет вдишвания.

Воин II

3-reverse-warrior

От “Воин I” леко извийте гърба си настрани и поставете лявата си ръка на левия си крак. Вдигнете дясната си ръка над главата, докато усетите разтягане. Натиснете напред коляното, като се уверите, че е точно над десния ви глезен. Останете така за пет вдишвания.

Отново повторете позите „Воин I“ и „Воин II“, но с противоположния крак и завършете с „Куче, гледащо надолу“.

Уттанасана – пълно навеждане напред

4-standing-forward-bend

От „Куче, гледащо надолу“ бавно придвижете тялото към краката си и се отпуснете, увисвайки докрай. Забравете за всяко усилие. Отпуснете се напълно. Поставете ръцете си на земята, пръстите поставете на тези на краката си. Задръжте така за около пет вдишвания и след това се върнете отново в поза „Куче, гледащо надолу“.

Гълъб

5-pigeon-pose

Застанете на длани и колене, пуснете дясното коляно напред да дойде между дланите и отпуснете левия крак назад, като опитате да изправите коляното, седалището е добре да седне на пода, а коляното на десния ви крак да сочи напред и да е горе-долу на една линия с левия. Приберете стъпалото на десния крак близо до седалището и когато се почувствате удобно в позата поставете двете длани върху дясното коляно и останете така за 15 секунди, опитайте да сгънете левият крак и с лявата ръка да придърпате стъпалото към тялото ви.

Поза Intense East

6-intense-east

Застанете с гръб към постелката и с плътно прилепнали един до друг крака. Поставете дланите си зад бедрата на нивото на раменете и издигнете тялото във въздуха, като го изпънете добре и гръбнака ви е в права линия. Балансирайте само на ръцете и краката. Останете така за пет дълбоки вдишвания, след това спуснете бедрата обратно към пода.

Разширен клек

7-extended-squat

От крака, разтворени на ширината на раменете, заемете поза „Разширен клек“. Опитайте се бедрата ви да са възможно най-близо до пода. Отпуснете ръцете си напред.
Останете така за пет дълбоки вдишвания.

Лодка

8-boat-pose

Седнете на постелката със събрани крака и ръце, отпуснати до тялото. Както сте седнали изпънете гърба си, след това вдигнете краката и ръцете си, като балансирате с помощта на коремните си мускули. Задръжте така за пет вдишвания и отпуснете.

Шавасана

9-savasana

Наименованието на тази поза буквално означава “поза на мъртвеца”. При нея тялото е напълно отпуснато, по гръб на земята, ръцете са покрай тялото с отпуснати длани, краката са леко раздалечени, очите са затворени. Докато цялото тяло е в пълен релакс се насладете на тишината за 10 дълбоки вдишвания.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

3 тренировки за бързо оформяне на дупето
Фитнес24 МАЙ 2020

3 тренировки за бързо оформяне на дупето

Тренировки, в случай, че разполагате само с 5, 10 или 15 минути

Кардио тренировка със скачане на въже
Фитнес19 МАЙ 2020

Кардио тренировка със скачане на въже

Независимо дали се връщате към фитнесите или предпочитате да останете у дома, можете да се възползвате от тази тренировка

Йога за стегнато дупе
Фитнес14 МАЙ 2020

Йога три пъти седмично за справяне с мигрената и безсънието

Проучване доказа, че йогата едновременно подобрява стойката, помага за имунитета и успокоява тревожността

Плуването подмладява по-добре от козметиката
Фитнес08 МАЙ 2020

5-минутна тренировка за вътрешната част на бедрата

Единственото оборудване, което ви е нужно, е удобна постелка за тренировка