10 минути йога за по-добър секс

9 начина да подобрим гъвкавостта на тялото и да достигнем до оргазъм

Йогата спасява съня в топлото време

Момичетата, които се занимават сериозно с йога, имат много по-добър секс от останалите.

Това се дължи на факта, че движенията са ги направили много по-гъвкави, познават тялото си до милиметър и имат контролирано дишане – все неща, които са особено важни за достигането на оргазъм. А и с всяка жена, която може да контролира физиката си до такава степен, сексът е страхотен, тъй като смело може да се експериментира в леглото.

А ако вие сте сред дамите, които все още не са започнали да практикуват йога и изпитват трудности при някои пози в секса, то няколко асани ще ви помогнат много за разрешаването на тези проблеми.

Щастието се крепи на секса и добрия сън

Предлагаме ви една програма, която не само ще тонизира вашето тяло, но и обръща специално внимание на гърба, бедрата и тазобедрените флексори (сгъвачи) – три от най-често срещаните проблеми зони, които могат да доведат до дискомфорт по време на секс.

Куче, гледащо надолу

1-downward-facing-dog

Застанете на длани и колене. Коленете са точно под тазобедрените стави, бедрата са перпендикулярни на пода, дланите са под раменете. Дланите са плътно в земята, като разтваряме пръстите на ръцете и средните пръсти сочат напред. Поставяме пръстите на краката в земята, натискаме на дланите, издишаме и повдигаме коленете от земята. Стягаме корема и насочваме опашната кост към петите. Стремим се петите да насочим и при възможност да поставим в земята. Задръжте за 10 вдишвания.

Воин I

2-warrior-1

От поза “Куче”, гледащо надолу пристъпете напред, paзтваряйки ĸpaĸaтa cи нa oĸoлo 1 мeтъp eдин oт дpyг. Bдигнeтe pъцeтe cи пepпeндиĸyляpнo нa пoдa, ycпopeднo eднa нa дpyгa и пpoтeгнeтe пpъcти ĸъм тaвaнa. Зaвъpтeтe лeвия cи ĸpaĸ 45-60 гpaдyca нaдяcнo, a дecния ĸpaĸ 90 гpaдyca нaдяcнo. Πpиpaвнeтe лявaтa и дяcнaтa cи пeтa, издишaйтe и зaвъpтeтe тopca нaдяcнo. Πpидвижвaйĸи лявoтo бeдpo нaпpeд, пpитиcнeтe бeдpeнaтa ĸocт нaдoлy ĸъм пeтaтa. Останете така за пет вдишвания.

Воин II

3-reverse-warrior

От “Воин I” леко извийте гърба си настрани и поставете лявата си ръка на левия си крак. Вдигнете дясната си ръка над главата, докато усетите разтягане. Натиснете напред коляното, като се уверите, че е точно над десния ви глезен. Останете така за пет вдишвания.

Отново повторете позите „Воин I“ и „Воин II“, но с противоположния крак и завършете с „Куче, гледащо надолу“.

Уттанасана – пълно навеждане напред

4-standing-forward-bend

От „Куче, гледащо надолу“ бавно придвижете тялото към краката си и се отпуснете, увисвайки докрай. Забравете за всяко усилие. Отпуснете се напълно. Поставете ръцете си на земята, пръстите поставете на тези на краката си. Задръжте така за около пет вдишвания и след това се върнете отново в поза „Куче, гледащо надолу“.

Гълъб

5-pigeon-pose

Застанете на длани и колене, пуснете дясното коляно напред да дойде между дланите и отпуснете левия крак назад, като опитате да изправите коляното, седалището е добре да седне на пода, а коляното на десния ви крак да сочи напред и да е горе-долу на една линия с левия. Приберете стъпалото на десния крак близо до седалището и когато се почувствате удобно в позата поставете двете длани върху дясното коляно и останете така за 15 секунди, опитайте да сгънете левият крак и с лявата ръка да придърпате стъпалото към тялото ви.

Поза Intense East

6-intense-east

Застанете с гръб към постелката и с плътно прилепнали един до друг крака. Поставете дланите си зад бедрата на нивото на раменете и издигнете тялото във въздуха, като го изпънете добре и гръбнака ви е в права линия. Балансирайте само на ръцете и краката. Останете така за пет дълбоки вдишвания, след това спуснете бедрата обратно към пода.

Разширен клек

7-extended-squat

От крака, разтворени на ширината на раменете, заемете поза „Разширен клек“. Опитайте се бедрата ви да са възможно най-близо до пода. Отпуснете ръцете си напред.
Останете така за пет дълбоки вдишвания.

Лодка

8-boat-pose

Седнете на постелката със събрани крака и ръце, отпуснати до тялото. Както сте седнали изпънете гърба си, след това вдигнете краката и ръцете си, като балансирате с помощта на коремните си мускули. Задръжте така за пет вдишвания и отпуснете.

Шавасана

9-savasana

Наименованието на тази поза буквално означава “поза на мъртвеца”. При нея тялото е напълно отпуснато, по гръб на земята, ръцете са покрай тялото с отпуснати длани, краката са леко раздалечени, очите са затворени. Докато цялото тяло е в пълен релакс се насладете на тишината за 10 дълбоки вдишвания.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес тенденциите през 2020
Фитнес01 ОКТОМВРИ 2020

Пилатес тренировка за по-стегнато тяло и по-добра стойка

Раздвижвания за не повече от 25 минути на ден са напълно достатъчни да постигнем желаните резултати

Тяло като на балерина с тренировка за 15 минути
Фитнес25 СЕПТЕМВРИ 2020

Тяло като на балерина с тренировка за 15 минути

Пресъздаваме ефекта от тренировките на балерините у дома

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес16 СЕПТЕМВРИ 2020

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории

Високо интензивна тренировка за енергичен старт на деня

Нова порция упражнения за стягане на цялото тяло от Instagram
Фитнес14 СЕПТЕМВРИ 2020

Нова порция упражнения за стягане на цялото тяло от Instagram

Няколко по-рядко срещани предложения за следващата ви тренировка