Как да спрете да преяждате вечер след работа?

Ако храната ви тегли като магнит, вижте какво да направите

Заричате се всеки път, че няма да налитате на първото нещо за ядене пред очите си, но след работа винаги сте озверели от глад. Какво да направите?

Поиграйте тетрис. Точно така! Според изследванията, публикувани в списание Addictive Behavior, играта помага на мозъка да „превключи“, а вие, като следствие от това, се опитвате да преминете на ново ниво. За да видите ефекта, са достатъчни само 3 минути, така че няма опасност да стенете отчаяни геймъри.

Недостиг на витамин В и магнезий са причина за преяждането

Преди да тръгнете за офиса, сложете в чантата си всичко, което според вас ще ви помогне да се освободите от стреса – лавандула, копринен шал, любим парфюм, снимка на близки хора. Когато почувствате, че напрежението е в повече, извадете един от предметите: нивото на кортизола ще започне да намалява. В крайна сметка след работа няма да ви се налага да тичате към хладилника, за да потушите стреса.

Поразходете се. 15-минутна разходка след работа е гаранция за баланс на нервната система – по-лесно ще храносмилате вечерята. И без фанатизъм: спокойно ходене и приятна компания. Ако направите и малко стречинг, ефектът ще бъде забележителен.

Пред хладилника сте за поредния десерт? Оценете степента на глада си от 1 до 10. Важното е да сте честни пред себе си. Никакви ограничения – ако сте гладни, яжте.

След време сами ще се научите да оценявате адекватно собствените си потребности и ще спрете да преяждате от стрес. Това е важно не само за фигурата ви, но и за здравето ви.

45минути тренировки борят преяждането

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети25 АПРИЛ 2019

Витаминозните салати на пролетта

Тези салати няма да ви оставят гладни, а ще ви помогнат с отслабването за лятото

Диети23 МАРТ 2019

Диетата "фактор Ф" ще ни вкара във форма за лятото

Може ли това да е лесната за следване диета, която винаги сме търсили?

Диети13 МАРТ 2019

Как никога да не сме гладни с по-малко храна

Ако опитвате да ограничите количеството храна, която консумирате, тези съвети ще ви помогнат.

Диети11 МАРТ 2019

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.