Как да спрете да преяждате вечер след работа?

Ако храната ви тегли като магнит, вижте какво да направите

Заричате се всеки път, че няма да налитате на първото нещо за ядене пред очите си, но след работа винаги сте озверели от глад. Какво да направите?

Поиграйте тетрис. Точно така! Според изследванията, публикувани в списание Addictive Behavior, играта помага на мозъка да „превключи“, а вие, като следствие от това, се опитвате да преминете на ново ниво. За да видите ефекта, са достатъчни само 3 минути, така че няма опасност да стенете отчаяни геймъри.

Недостиг на витамин В и магнезий са причина за преяждането

Преди да тръгнете за офиса, сложете в чантата си всичко, което според вас ще ви помогне да се освободите от стреса – лавандула, копринен шал, любим парфюм, снимка на близки хора. Когато почувствате, че напрежението е в повече, извадете един от предметите: нивото на кортизола ще започне да намалява. В крайна сметка след работа няма да ви се налага да тичате към хладилника, за да потушите стреса.

Поразходете се. 15-минутна разходка след работа е гаранция за баланс на нервната система – по-лесно ще храносмилате вечерята. И без фанатизъм: спокойно ходене и приятна компания. Ако направите и малко стречинг, ефектът ще бъде забележителен.

Пред хладилника сте за поредния десерт? Оценете степента на глада си от 1 до 10. Важното е да сте честни пред себе си. Никакви ограничения – ако сте гладни, яжте.

След време сами ще се научите да оценявате адекватно собствените си потребности и ще спрете да преяждате от стрес. Това е важно не само за фигурата ви, но и за здравето ви.

45минути тренировки борят преяждането

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети01 НОЕМВРИ 2019

Кои чайове за отслабване всъщност работят?

Поглеждаме отвъд маркетинговите трикове и търсим истинските чайове за отслабване

Диети29 ОКТОМВРИ 2019

Добавяме екстракт от ванилия и махаме захарта от диетата си

Този трик ще ви спаси от пристрастяването по захарта

Диети27 ОКТОМВРИ 2019

Какво закусват супермоделите?

Здравословни идеи за старта на деня от най-красивите жени в света

Диети24 ОКТОМВРИ 2019

Диетолозите съветват да пием кафето си с протеин на прах

Комбинацията се оказва лесен начин да забързаме отслабването си