Как да спрете да преяждате вечер след работа?

Ако храната ви тегли като магнит, вижте какво да направите

Заричате се всеки път, че няма да налитате на първото нещо за ядене пред очите си, но след работа винаги сте озверели от глад. Какво да направите?

Поиграйте тетрис. Точно така! Според изследванията, публикувани в списание Addictive Behavior, играта помага на мозъка да „превключи“, а вие, като следствие от това, се опитвате да преминете на ново ниво. За да видите ефекта, са достатъчни само 3 минути, така че няма опасност да стенете отчаяни геймъри.

Недостиг на витамин В и магнезий са причина за преяждането

Преди да тръгнете за офиса, сложете в чантата си всичко, което според вас ще ви помогне да се освободите от стреса – лавандула, копринен шал, любим парфюм, снимка на близки хора. Когато почувствате, че напрежението е в повече, извадете един от предметите: нивото на кортизола ще започне да намалява. В крайна сметка след работа няма да ви се налага да тичате към хладилника, за да потушите стреса.

Поразходете се. 15-минутна разходка след работа е гаранция за баланс на нервната система – по-лесно ще храносмилате вечерята. И без фанатизъм: спокойно ходене и приятна компания. Ако направите и малко стречинг, ефектът ще бъде забележителен.

Пред хладилника сте за поредния десерт? Оценете степента на глада си от 1 до 10. Важното е да сте честни пред себе си. Никакви ограничения – ако сте гладни, яжте.

След време сами ще се научите да оценявате адекватно собствените си потребности и ще спрете да преяждате от стрес. Това е важно не само за фигурата ви, но и за здравето ви.

45минути тренировки борят преяждането

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети19 СЕПТЕМВРИ 2019

Как изглежда здравословното меню през есента?

Бърз гайд за здравословно хранене през новия сезон

Диети17 СЕПТЕМВРИ 2019

"Здравословните храни", които тайно са по-вредни и от понички

Кое ви се яде повече - донъти или мюсли? Разликата между двете се оказва не чак толкова голяма

Диети11 СЕПТЕМВРИ 2019

Здравословно бананово суши за закуска

Това лесно хапване може да се приготви в различни варианти, като тези с шоколад ще станат любими и на децата

Диети06 СЕПТЕМВРИ 2019

Петдневен есенен детокс със супа

Успокоява, изчиства и подготвя тялото за зимата