Здраве & Фитнес : Диети08 ОКТОМВРИ 2019

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Омега-3 мастните киселини в тях подпомагват горенето на калории

Макар и безкрайно полезни, ядките не са най-нискокалоричната храна, която би ни хрумнала за една здравословна диета. 

Оказва се обаче, че един специален вид може да се окаже най-големия ни коз в загубата на тегло. Според едно проучване, публикувано в New York Times, благодарение на Омега-3 мастните киселини в състава си, орехите са неочакван, но мощен помощник на диетата ни. 

Едно от най-големите предизвикателства на всеки режим е това да се чувстваме заситени от храни, които традиционно не са засищащи. Това означава избягването на всякакъв тип въглехидрати (хляб, паста, картофи, ориз). И ето тук идва ролята на орехите – хапването им в умерени количества ни засища и подтиска апетита за по-калорични и вредни храни.  

Golo диетата: Как звездите отслабват за червения килим?

Изследването, което New York Times цитира, за първи път е публикувано в списание Diabetes, Obesity, and Metabolism и според резултатите от него, орехите намаляват риска от наднормено тегло и диабет. В изследването се включили 9 пациенти с наднормено тегло, като една част от тях всеки ден приемали смути с орехи, а останалите – идентично на вкус и брой калории смути, но без орехи. След това се върнали на нормалния си режим на хранане, а след още 5 месеца – отново на програмата с орехи.

В края на изследването пациентите се подложили на финален тест: докато гледали снимки на различен тип храни мозъчните им вълни били анализирани с MRI скенер. Тези, които консумирали смутита с орехи, се оказали с повече активност в зоната, която отговаря за апетита и импулсивността.  

Интересните резултати са подкрепени и от други лекари и диетолози. “Орехите могат да променят начина, по който мозъкът ни гледа на храната и по този начин да подтиснат апетита,” казва ръководителят на иследването д-р Оливия Фар. “Нашите резултати подкрепят тезата, че орехите трябва да имат важно място в здравословните диети.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система