Golo диета: как отслабват звездите за червения килим?

Според Google тази диета е сред най-търсените за изминалата година

Холивудските звезди се кълнат в нея. Защо е толкова ефективна?

Какво означава Golo диета?

Това е един от вариантите на високо протеинова и ниско въглехидратна диета. Идеята й не е никак нова. На същия принцип са построени хранителните режими на Аткинс, Дюкан, Монтиняк – така се хранят тези, които във фитнеса наричаме „сухи“: с изразени мускули и малко мазнини. Именно с този начин на хранене отслабват и холивудските звезди.

Същността на диетата е следната: ядат се повече протеини (добри наситени мастни киселини) и зеленчуци (източници на бавни въглехидрати и фибри). В същото време се ограничават или напълно се спират бързите въглехидрати, картофите, хляб и тестени изделия.

Идеята е да консумирате храни с нисък гликемичен индекс, с помощта на които да конторлирате изработката на инсулин в кръвта – протеините помагат за изгарянето на мазнините и поддържат високи нива на енергия. Така се спасявате и от евентуалните резки смени на настроенията, които обикновено контролираме с шоколад.

В резултат на това хранене се понижава отделянето на инсулин в тялото, който помага за натрупването на мазнините. С помощта на тази диета наистина могат да се свалят бързо килограми: например до 10 килограма за 3-4 месеца.

Минуси

Трябва да знаете обаче, че всяко временно ограничение в храненето (в конкретния случай  на въглехидрати) е причина за чести  амплитуди на теглото ви в бъдеще. Протеиновата диета имa и други минуси, така че тя не е препоръчителна за дълъг период. За ефективни резултати съществуват много доста по-меки алтерантиви.

  • Излишъкът на протеини може да причини натоварване на бъбреците и да доведе до образуване на камъни.
  • Недостигът на въглехидрати може да доведе до липса на енергия, слабост, световъртеж, главоболие.
  • Изключването на пълнозърнестите храни води до недостиг на витамини от групата B. Което от своя страна може да причини проблеми с косата, ноктите и кожата.

Алтернативи на Golo диетата

За да отслабнете чувствително, просто намалете количеството на мазнините и въглехидратите в менюто си. Ходете ежедневно поне дин час с бързо темпо. Резултатът ще бъде отличен и най-важното – дълготраен. Ходенето е най-чистият и здравословен начин на отслабване, както и алтернатива на понижаване на инсулина в кръвта. По време на ходене глюкозата ще бъде използвана за производство на енергия от работещите мускули. Имайте предвид, че звездите, които впечатляват с резултатите от диетите си, отслабват под лекраски надзор. Именно това осигурява здравословния резултат и на Golo диетата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система