Здраве & Фитнес : Здраве03 ОКТОМВРИ 2020

Храните, които моментално успокояват подутия стомах

Забравете за хапчетата и чайовете против подуване

Подутият стомах носи не само неприятно усещане, но понякога и болка

Почти няма жена, на която да не й се е случвало да се сблъска с дискомфорта от подуване на стомаха. Чувството за тежест, затруднение при дишане и в някои случаи остри болки, най-често съпътстват подутия корем.

Причините за подуване на стомаха са най-различни: от преяждане, през невъзможност да усвоите твърде разнообразна храна, до непоносимост към глутен.

Интуитивната диета – път към по-добър живот

Ако не страдате от заболяване като колит, гастрит или язва, то тогава има как да успокоите подутия си стомах много бързо, без да прибягвате към лекарства. 

Има някои храни, които моментално ще намалят подуването и отново ще се почувствате комфортно и ще си върнете плоския корем. Те регулират храносмилането и помагат на стомаха по-бързо и лесно да разгради приетата храна. 

Храните, които моментално успокояват подутия стомах

Ето и кои са тези храни:

Авокадо. Благодарение на комбинацията от протеин и полезни мазнини, стомахът работи на пълни обороти, тъй като получава най-необходимото и така по-бързо се справя с проблемите и дискомфорта.

Кисело зеле. Бактериите, съдържащи се в киселото зеле, забързват метаболизма и от там процеса на храносмилане се засилва.

Пълнозърнести продукти. Докато преработката на белия хляб отнема повече време на стомаха, то нерафинираните продукти като пълнозърнестите, се усвояват по-лесно и забързват работата му.

Правилното хранене при целулит и пълни бедра

Ябълков оцет. Киселинността на оцета забързва храносмилането, регулира нивата на ph и убива бактериите, които затрудняват обработката на храна. Ако ви е трудно да го приемате, добавете малко канела, вода или стевия.

Леща. Съдържащото се желязо в лещата помага на кислорода да стигне до всяка част на тялото, а фибрите забързват метаболизма – поради това приемът на леща помага на тялото да се справи по-бързо с подуването.

Сладки картофи. Те съдържат много фибри и витамини, които влияят чудесно върху чревната флора, а когато са приемани топли, също успокояват подутия стомах.

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Ядки. Високото съдържание на протиеини в ядките, кара метаболизма да работи на по-бързи обороти, поради което се забързва и обработката на храната, която е довела до подуване.

Сьомга. В нея има много протеини и полезни мазнини, които намаляват подуването, а поради плътната си текстура стомаха използва повече енергия, за да я разгради, което отново забързва процеса на храносмилане.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.