Здраве & Фитнес : Диети25 ОКТОМВРИ 2018

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Понякога успяваме да правим всичко необходимо през деня, което да ни помага да поддържаме линия, но вечер сдаваме позициите.

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Ние, жените, винаги се стараем да бъдем стройни.

Когато сме по-слаби, се чувстваме по-уверени – сякаш знаем, че именно тогава изглеждаме по-добре. Увереността е много хубаво качество – хората може да видят качествата ни много по-лесно когато самите ние сме по-уверени в себе си. Но излишните килограми силно влияят на самочувствието ни.

За успешно отслабване в областта на дупето и бедрата

Понякога успяваме да правим всичко необходимо през деня, което да ни помага да поддържаме линия, но вечер сдаваме позициите. Защо е нужно да саботираме резултатите си? Може би си мислите, че навиците ви вечер са напълно безвредни, но всъщност се лъжете?!

Ревизирайте ги, ако става дума за следното:

№1 Вечерно хапване

През деня внимавате с какво се храните – отказвате се от излишни порции или от прекалено мазни или пържени храни. Но с настъпването на нощта започвате да поглеждате какво има в хладилника. Храната, която изядете вечерта няма къде, кога и как да изгорите и сътоветно тя се “лепва” веднага на фигурата ви, за която полагате толкова много усилия през деня.

№2 Кофеин късно вечер

Сутрин кафето дава допълнителна енергия и стимулира метаболизма, но когато го приемате преди лягане, само възбуждате нервната си система и това ви пречи да заспите. Проучвания доказват, че хората, които си лягат късно вечер, са с по-бавен метаболизъм. Тъй като тялото преработва хранителните вещества по време на сън, е по-добре да се въздържате от кофеина късно вечер, за да спите добре.

№3 Недостатъчно сън

Когато не се наспивате, метаболизма ви се забавя и от там отслабването се случва с доста по-бавни темпове. Недостигът на сън повишава нивото на кортизола в организма, което само стресира организма ви и така той не изгаря мазнините, а ги складира. Причината е, че ролята на кортизола е да запасява организма с мазнини, за да подпомогне борбата със стреса.

№4 Лягате си без да сте се упражнявали

Тренировките са много важен аспект за загубата на тегло. Минимум 30 минути на ден трябва да се занимавате с определена физическа активност, за да ускорите метаболизма си. Мускулите ви ще търсят гориво и по този начин ще изгарят мазнини, превръщайки ги в калории за енергия. Освен това, редовните тренировки подобрят качеството на съня и по този начин забързват метаболизма ви.

Това ускорява отслабването

№5 Без облъчване преди лягане

Проучванията показват, че използването на телефон, лаптоп или други приспособления преди лягане затрудняват заспиването. Синята светлина от екрана се абсорбира от очите и действа като стимулатор за мозъка, и така той става активен и не се отпуска. Това пречи на всички процеси, които трябва да облекчат организма през нощта, за да работи добре той през деня или с дурги думи – това е още един фактор, забавящ метаболизма ви и от резултатите от отслабването.

№6 Събуждате се твърде късно

Излагането на слънчева светлина помага на тялото да нормализира естествения си ритъм и така косвено стимулира изгарянето на мазнините. Необходими са ви само 20-30 минути на пряка слънчева светлина, за да събудите тялото си, като най-добрата идея е да се отдадете на кратък джогинг и ще усетите как тялото ви ще ви се отблагодари.

№7 Пиете алкохол, защото ви помага да заспите

Когато не прекалявате с алкохола, 1-2 чаши вино действат отпускащо и дори да ви помагат да заспите, със сигурност не ви помагат да отслабнете. В бирата, водката и виното се крият доста калории. Алкохолът забавя и процесите на изгарянето на мазнините.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Четири седмици до Коледа: Малки трикове за отслабване и пречистване на организма
Диети26 НОЕМВРИ 2020

Четири седмици до Коледа: Малки трикове за отслабване и пречистване на организма

Преди началото на празничните трапези, нека активираме метаболизма с малки промени в диетата

Дженифър Анистън на 51 със специално интервю със Сандра Бълок
Диети19 НОЕМВРИ 2020

Тайната за вечната красота на Дженифър Анистън се крие в колагена

Актрисата силно вярва в хранителните добавки с колаген

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса
Диети02 НОЕМВРИ 2020

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Които ще ви помогнат и в борбата с килограмите

Плодовете с най-малко захари
Диети19 ОКТОМВРИ 2020

Плодовете с най-малко захари

Ако внимаваме със захарта, трябва да имаме предвид и фруктозата