Здраве & Фитнес : Диети25 ОКТОМВРИ 2018

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Понякога успяваме да правим всичко необходимо през деня, което да ни помага да поддържаме линия, но вечер сдаваме позициите.

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Ние, жените, винаги се стараем да бъдем стройни.

Когато сме по-слаби, се чувстваме по-уверени – сякаш знаем, че именно тогава изглеждаме по-добре. Увереността е много хубаво качество – хората може да видят качествата ни много по-лесно когато самите ние сме по-уверени в себе си. Но излишните килограми силно влияят на самочувствието ни.

За успешно отслабване в областта на дупето и бедрата

Понякога успяваме да правим всичко необходимо през деня, което да ни помага да поддържаме линия, но вечер сдаваме позициите. Защо е нужно да саботираме резултатите си? Може би си мислите, че навиците ви вечер са напълно безвредни, но всъщност се лъжете?!

Ревизирайте ги, ако става дума за следното:

№1 Вечерно хапване

През деня внимавате с какво се храните – отказвате се от излишни порции или от прекалено мазни или пържени храни. Но с настъпването на нощта започвате да поглеждате какво има в хладилника. Храната, която изядете вечерта няма къде, кога и как да изгорите и сътоветно тя се “лепва” веднага на фигурата ви, за която полагате толкова много усилия през деня.

№2 Кофеин късно вечер

Сутрин кафето дава допълнителна енергия и стимулира метаболизма, но когато го приемате преди лягане, само възбуждате нервната си система и това ви пречи да заспите. Проучвания доказват, че хората, които си лягат късно вечер, са с по-бавен метаболизъм. Тъй като тялото преработва хранителните вещества по време на сън, е по-добре да се въздържате от кофеина късно вечер, за да спите добре.

№3 Недостатъчно сън

Когато не се наспивате, метаболизма ви се забавя и от там отслабването се случва с доста по-бавни темпове. Недостигът на сън повишава нивото на кортизола в организма, което само стресира организма ви и така той не изгаря мазнините, а ги складира. Причината е, че ролята на кортизола е да запасява организма с мазнини, за да подпомогне борбата със стреса.

№4 Лягате си без да сте се упражнявали

Тренировките са много важен аспект за загубата на тегло. Минимум 30 минути на ден трябва да се занимавате с определена физическа активност, за да ускорите метаболизма си. Мускулите ви ще търсят гориво и по този начин ще изгарят мазнини, превръщайки ги в калории за енергия. Освен това, редовните тренировки подобрят качеството на съня и по този начин забързват метаболизма ви.

Това ускорява отслабването

№5 Без облъчване преди лягане

Проучванията показват, че използването на телефон, лаптоп или други приспособления преди лягане затрудняват заспиването. Синята светлина от екрана се абсорбира от очите и действа като стимулатор за мозъка, и така той става активен и не се отпуска. Това пречи на всички процеси, които трябва да облекчат организма през нощта, за да работи добре той през деня или с дурги думи – това е още един фактор, забавящ метаболизма ви и от резултатите от отслабването.

№6 Събуждате се твърде късно

Излагането на слънчева светлина помага на тялото да нормализира естествения си ритъм и така косвено стимулира изгарянето на мазнините. Необходими са ви само 20-30 минути на пряка слънчева светлина, за да събудите тялото си, като най-добрата идея е да се отдадете на кратък джогинг и ще усетите как тялото ви ще ви се отблагодари.

№7 Пиете алкохол, защото ви помага да заспите

Когато не прекалявате с алкохола, 1-2 чаши вино действат отпускащо и дори да ви помагат да заспите, със сигурност не ви помагат да отслабнете. В бирата, водката и виното се крият доста калории. Алкохолът забавя и процесите на изгарянето на мазнините.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Правилата за диетата на почивка
Диети12 АВГУСТ 2020

Правилата за диетата на почивка

Правете тези неща на ваканцията, за да не се върнете вкъщи с повече килограми от нужното

Петте най-вредни режими за хранене
Диети07 АВГУСТ 2020

Петте най-вредни режими за хранене

Чували сме за всякакви диети, но тези са най-опасните

Шест грешки, които ни карат да загубим желание да тренираме
Диети30 ЮЛИ 2020

Шест грешки, които ни карат да загубим желание да тренираме

Какво ни спира да имаме красива фигура и как да се преборим с проблемите

Ева Лонгория има най-красивия кавалер
Диети27 ЮЛИ 2020

Диетата на Ева Лонгория

Акстрисата разкрива какво е обичайното й ежедневно меню