Здраве & Фитнес : Здраве21 ФЕВРУАРИ 2019

4 алтернативни терапии за по-здрава имунна система

Не всичко е в здравословната храна, добавките и спорта

Ако се храните здравословно и разнообразно, тренирате редовно и приемате допълнително витамини, със сигурност ще сте в добро здраве и е много вероятно да сте и super woman, щом намирате време за всичко това.

Здравата имунна система се постига с много усилия и постоянство, но има и някои алтернативни терапии, които да ви помогнат да укрепите здравето на организма си и така да се предпазите от доста заболявание и грипни състояния.

Храните, които удължават живота

#Хомеопатия. Това е един от най-известните и дори признати от Световната здравна организация начини за засилване на защитните механизми на тялото. Хомеопатията въздейства върху физическото, емоционалното и менталното здраве. Благодарение на тази терапия не само ще се справите с инфекциите, случващи се в тялото ви, но и ще вземете превантивни мерки срещу развитието на нови.

 

#Акупунктура. Тази терапия укрепва капацитета на защитните функции на тялото, както и капацитета на имунния отговор на тялото. Иглите, поставени на строго специфични места, въздействат върху определени органи като ги стимулират да се справят по-бързо и лесно с наличните заболявания/инфекции, или със симптомите на бъдещи такива.

За повече енергия, заменете кофеина с джинджифил

#Рефлексология. Чрез специфично налягане върху определени точки на крака, ухото и дланта (както и други зони по тялото) се влияе върху цялостното здраве на организма. Тази терапия се прилага като допълнителен “стимулант” за заздравяване на имунната система, т.е. я правете или в комбинация с друга, или в съчетание с един по-здравословен начин на живот.

Цветът на очите подказва какво е здравето ни

#Шиатсу. Тази терапия се базира на акупунктурата, но вместо игли се прилага натиск върху същите точки. Шиатсу се смята за идеален помощник в борбата със стреса, който пък е враг номер едно на имунната система и здравето като цяло. Терапията благоприятства и лечението на главоболия, безсъние, констипация и лошо храносмилане. Чрез нея ще засилите кръвообращението си, а както знаем когато кръвта достигне до всички органи, те работят далеч по-добре.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие
Здраве29 АВГУСТ 2022

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие

Не една или две са причините да приемате по една лъжица зехтин на ден.

Защо трябва да пием топла вода през лятото?
Здраве25 ЮЛИ 2022

Защо трябва да пием топла вода през лятото?

В предстоящите горещини трябва да се опитаме да не пием студена вода, а гореща. По този начин ще освежим тялото си.