Всяка жена трябва да има ластици… за тренировки

Дори моделите на Victoria’s Secret ги обичат.

Ако някога ще си купувате един уред за тренировки, то ластиците трябва да бъдат вашият избор. Те са евтини, леки, преносими и тренират всяка част от тялото.

Сред всички уреди и тежести за тренировка има само едно нещо, което ще ти помогне за цялото тяло и ще улесни живота ти изцяло – ластиците.

Това е и най-простото нещо в света на фитнеса всъщност. Просто еластична материя  – може да бъдат от плат или гума. Има различни видове, препоръчваме ви тези, които са от дебел плат, завързан като кръг. Това е най-простият модел, но и най-практичният.

Защо работят така добре?

Те създават съпротивление срещу мускулите ти и затрудняват всяко едно упражнение. Така всяко движение, което правим изисква повече сила, енергия и следователно изгаря повече калории.

Тренировката, за която и звездите намират време

Можеш да ги използваш просто като допълнение към всяко упражнение, което правиш, или да подбереш специална тренировка, за която ти трябват ластици. Дори можеш да експериментираш с комбинации – вдигай тежести с ръцете си, докато имаш ластици на краката си – така, дори съвсем леко, усещаш напрежението да държиш лек разкрач и тренираш едновременно цялото си тяло.

Всяка жена трябва да има ластици... за тренировки

Те са много ефикасни, защото всъщност следват естественият начин, по който тялото ти се движи и тренира. С повечето упражнения на уреди във фитнеса правим нещо, което иначе в ежедневието никога не бихме. А мускулите ни са създадени и се развиват през целия ни живот, за да ни служат в задачите от деня. Така всъщност работим срещу техния естествен начин и това невинаги дава оптимални резултати. С ластиците обаче, ние просто добавяме допълнително съпротивление към основните движения, които правим.

Не яжте това след тренировка

Универсалността на ластиците е може би най-големият им плюс. С тях наистина можем да впрегнем въображението си и да пробваме различни неща. Има възможности за тренировки за всяка част на тялото, така че наистина не ни трябва друго.

Хубавото е и, че са преносими, така че можем да си ги вземем на работа, в парка, на почивка и общо взето навсякъде с нас. Дори не струват много, затова можете да си накупите няколко различни видове, с различно съпротивление и да откриете най-доброто за вас.

Разтягане след тренировка – нужно ли е?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години