Тренировките на интровертите

Инструкторът Шайна Шмит дава идеи за тренировките от вкъщи

През последната година май всички се превърнахме в интроверти, когато става дума за тренировките.

Не всеки обича да е заобиколен от хора във времето от деня, в което се потят и дават всичко от себе си във фитнеса. Още по-малко приятно звучи и да се ангажираме с разговор, докато ни е трудно даже да дишаме.

Тренировката е времето, в което се грижим за тялото си и си почиваме от стреса. Затова е нормално човек да иска да е насаме със себе си, особено интровертите. С тези видове упражнения е възможно.

Тичането

Може би това е перфектният избор за активност на един интроверт – никой не те закача, докато тичаш в парка и имаш достатъчно време да се усамотиш.

Тренировките на интровертите

Ако сте от интровертите, които нямат против да са сред хора, но просто предпочитат да не разговарят с другите по време на тренировката, груповите маратони са още по-добър вариант. По време на тях хората се заморяват и не се опитват да започнат разговор, но едновременно с това ще усещате чуждото присъствие.

Тренировка вкъщи

Има предостатъчно упражнения, които могат да се правят от комфорта на дома – тази година станахме свидетели, че това наистина е така. В този случай единствено трябва да внимаваме да не занемарим правилната ви форма и да не забавим темпото на упражненията.

Йога

Един от най-очевидните избори за тренировки за интроверти е йогата. Нейната главна цел е да накара практикуващият да остане насаме с мислите си. Затова и няма значение дали я правите у дома, или навън сред хора.

Тренировките на интровертите

HIIT

Високоинтервалните тренировки са по-необичаен избор, но също толкова подходящ. Там ще се поизпотите добре, както и всичко останали около вас. Това значи, че те няма да имат време и сили да започнат разговор или да се оглеждат за хората в стаята. Така усамотяването по време на тренировка отново е възможно.

Бързо стягане с тренировките Табата

Сутрешни тренировки за отслабване, следобедни – за мускулна маса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години