Започва сезонът на салатите, затова ето го и нашето интересно предложение за рецепта.
Точно сега можем да намерим ягоди в почти всеки хранителен магазин и това естествено, са страхотни новини за любителите на плода. Но освен да ги хапваме директно така в големи количества, защо не ги пробваме в някоя по-нестандартна комбинация. Сладко-киселият им вкус ги прави перфектни за салати с листни зеленчуци като рукола например.
Ето и една интересна рецепта от нас с тази комбинация.
Ще ви трябват:
150 грама рукола, може да я смесите и с малко спанак
225 грама ягоди, нарязани на едри парченца
50 грама орехи или пекани
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици балсамико
щипка сол и пипер
Приготвяне:
В незалепващ тиган запечете леко орехите или пеканите, докато не добият златист отенък. След това ги оставете настрана и изчакайте да изстинат и после люспите им лесно ще се махат.
Разбъркайте зехтина, балсамикото и подправките добре. Смесете в голяма купа всички съставки и залейте с дресинга обилно.
12 храни, които повишават либидото
Витаминозните салати на пролетта