Здраве & Фитнес : Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Честата употреба на сух шампоан може да увреди сериозно косата и скалпа, предупреждава Никол Бакстър от Белфаст, която лично изпита вредните последствия от прекаляването с продукта.

Нейната история стана популярна в социалните мрежи, след като Никол сподели за ужасяващите последици от честата употреба на продукта.

С времето сухият шампоан силно раздразнил скалпа й и предизвикал люспене и разраняване, а в определена зона косата на Никол напълно окапала.

След като й била назначена биопсия от дерматолог, Никол спряла да използва сух шампоан, тъй като за изследването кожата на главата трябвало да бъде напълно чиста.

Дълбоко почистване на скалпа за здрава коса

Докато чакала деня за вземане на проба обаче, състоянието на скалпа й бързо се подобрило. Оказало се, че именно спирането на сухия шампоан е излекувало червенината, раните и сърбежа по кожата.

Дерматолози, които коментират случая, предупреждават, че такава реакция е възможна и при други жени.

В случая на Никол Бакстър, тя е получила реакция заради прекаляването с определена марка сух шампоан. Проблеми със скалпа обаче са много вероятни винаги, коагато използваме сух шампоан повече от един или два пъти седмично.

Проблемът идва от запушването на порите и от натрупването на талк върху кожата на главата. Според едно изследване, талкът може да предизвика не само кожна реакция, но дори и рак.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве08 АПРИЛ 2020

Кардио упражненията ни правят по-умни

Аеробното натоварване увеличава количеството сиво вещество, откри проучване

Здраве03 АПРИЛ 2020

В кои храни се съдържат най-важните витамини?

Витамините са по-здравословни, ако ги приемате директно чрез храната, а не под формата на добавки от аптеката

Здраве25 МАРТ 2020

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

Ключът е в това да пазарувате точните продукти и да използвате максимално богатия избор от полезни подправки

Здраве22 МАРТ 2020

Домашен дезинфектант? По-добре не

Вижте какви препарати обае можете да си направите