Кога кокосовото масло е истинска отрова?

Нови проучвания разбиват схващането, че то е изключително полезно

“Кокосовото масло е истинска отрова,” категорична е проф. Карин Мичълс, професор в училището по обществено здравеопазване “Т. Х.Чан” в Харвард и директор на Института по профилактика и туморна епидемиология към Фрайбургския университет.

Това твърдение веднага разбуни духовете сред почитателите на здравословния начаин на живот и на маслата в помощ на здравето и красотата. Мичълс уточнява, че кокосовото масло е “една от най-лошите храни, които човек може да яде, заради вредите, които наситените мастни киселини могат да нанесат на тялото”. Дори Американската сърдечна асоциация съветва да спрем консумацията специално на този тип масло, въпреки че кокосовият плод не съдържа нищо вредно за човешкия организъм.

Зимна терапия за изтощена коса с кокосово масло и мед

Кардиолозите са категорични, че то е по-вредно дори от свинската мас, защото в него има цели 82% наситени мазнини, а в дневното ни меню не трябва да има повече от 6%. Именно затова то е считано за виновник за запушване на артериите.

И все пак нека не забравяме, че кокосовото масло е мощен природен еликсир за красота. То перфектно овлажнява и защитава кожата и укрепва косата, но помага и в много други случаи.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве15 ЮНИ 2019

Ако се борите с преяждането, опитайте тези трикове

Ако се храните така, ще оценяте храната много повече

Здраве13 ЮНИ 2019

Здравословните правила на Джесика Алба са в нейния Инстаграм

37-годишната актриса е открила перфектния баланс в начина си на хранене

Здраве29 МАЙ 2019

Всички трикове на Дженифър Анистън за перфектната й форма

Събрахме тайните на звездата за страхотната й фигура

Здраве26 МАЙ 2019

Естествени начини да намалите апетита си

Отървете се от жаждата за изкушения преди лятото