Какво се случва с тялото, когато спрем секса

Здравето започва да се клати и стресът става част от ежедневието

# 4. Променя се съзнанието

Мозъкът е сложна машина и съзнанието ви не е по-различно. Ако желаете нещо, което е далеч от вашата реалност, започвате да мечтаете за това. Сексът не прави изключение. Колкото по-малко секс правите, толкова повече ще започнете да бленувате за него. Може дори да стигате до оргазъм, докато спите.

Много от хората, които не правят секс, го желаят неистово. Но не винаги! Първоначално, колкото по-малко сте задоволени, толкова по-голяма е нуждата ви. Но ако продължите дълъг период от време по този начин, тялото ще се адаптира и сексуалния апетит ще отмине. Можете дори да стигнете до там, че въобще да не се нуждаете от секс.

8 неща, които не знаете за мъжете и секса

# 6. По-малко сън

Поради напрежението и стреса, които се натрупват, ако не се освобождавате от тях чрез секса, то качеството и продължителността на съня ви ще се нарушат. Ще спите по-малко и няма да се чувствате толкова отпочинали след сън, колкото преди.

# 7. Повишен риск от рак

При мъжете, колкото повече правят секс, толкова по-високо е нивото на тестостерон в тялото им. Това на свой ред помага да се предпази простатата от възпаление и в крайна сметка от рак. Също така, повечето секс помага да се поддържа здраво сърце, защото сексът е много добра кардио тренировка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве16 ЮЛИ 2019

Кои храни са позволени преди лягане?

Ето кои храни се отразяват най-добре на тялото ни преди лягане

Здраве12 ЮЛИ 2019

6 мита за храната, на които да не вярвате

Салатата без мазнини не е по-здравословна и още

Здраве11 ЮЛИ 2019

Диетата и тренировките на Майли Сайръс

Формулата за перфектно оформен корем на певицата

Здраве05 ЮЛИ 2019

Ябълка или поничка - усеща ли тялото ни разликата?

Има ли значение от какъв източник са калориите, които поемаме, стига да са достатъчно малко