Какво се случва с тялото, когато спрем секса

Здравето започва да се клати и стресът става част от ежедневието

Трудно е да се поддържа страстта жива в едни дългосрочни отношения. Без значение колко здрава е връзката, с течение на времето, желанието и интимността неизменно са заменени от комфорт и грижа. Освен ако не продължите да се стараете да поддържате огъня жив.

# 1. Имунната система отслабва

Изследванията стигат до заключението, че хората, които имат по-малко активен или никакъв сексуален живот, имат значително по-слаба имунна система, отколкото хората, които продължават да се радват на игрите между чаршафите. По-слабата имунна система означава, че сте по-податливи към различни болести.

Как да сведем риска от изневяра до нула

# 2. Повече стрес

При липсата на секс, липсват и ендорфините, които обикновено се освобождават по време на интимност. По този начин умът става по-напрегнат, а вие съответно ще сте по-раздразнителни. Стресът също ще стане ваш верен спътник.

# 3. Възбудата става мисия невъзможна

Както при физическите упражнения, така и при секса, колкото по-малко го практикувате, толкова по-трудно ще ви става да започнете отново да го правите. За мъжете това може да се изрази в невъзможност да получат ерекция или пък тя да трае по-кратко. За жените обикновено това означава, че ще имат затруднения с достигането до оргазъм.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ФЕВРУАРИ 2020

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Историята на Никол Бакстър от Белфаст стана вирална, след като жената сподели какво е причинил на скалпа й сухият шампоан

Здраве19 ФЕВРУАРИ 2020

5 начина да се заредим с енергия и тонус сутрин

Няколко нетрадиционни начина да направим сутрешната си рутина по-ползотворна

Здраве13 ФЕВРУАРИ 2020

Полезните храни, които не е добре да ядем вечер

Ябълките, ядките и бананите се усвояват добре през деня, но натоварват организма преди лягане

Здраве12 ФЕВРУАРИ 2020

Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Да, благодарение на една тяхна обща съставка