Какво се случва с тялото, когато спрем секса

Здравето започва да се клати и стресът става част от ежедневието

Трудно е да се поддържа страстта жива в едни дългосрочни отношения. Без значение колко здрава е връзката, с течение на времето, желанието и интимността неизменно са заменени от комфорт и грижа. Освен ако не продължите да се стараете да поддържате огъня жив.

# 1. Имунната система отслабва

Изследванията стигат до заключението, че хората, които имат по-малко активен или никакъв сексуален живот, имат значително по-слаба имунна система, отколкото хората, които продължават да се радват на игрите между чаршафите. По-слабата имунна система означава, че сте по-податливи към различни болести.

Как да сведем риска от изневяра до нула

# 2. Повече стрес

При липсата на секс, липсват и ендорфините, които обикновено се освобождават по време на интимност. По този начин умът става по-напрегнат, а вие съответно ще сте по-раздразнителни. Стресът също ще стане ваш верен спътник.

# 3. Възбудата става мисия невъзможна

Както при физическите упражнения, така и при секса, колкото по-малко го практикувате, толкова по-трудно ще ви става да започнете отново да го правите. За мъжете това може да се изрази в невъзможност да получат ерекция или пък тя да трае по-кратко. За жените обикновено това означава, че ще имат затруднения с достигането до оргазъм.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве08 ДЕКЕМВРИ 2019

Удивителните промени, които настъпват в тялото ни след 8 часа сън

Прочетете това и ще се замислите сериозно дали си струва да плащате високата цена на недоспиването

Здраве07 ДЕКЕМВРИ 2019

Да се предпазим от напълняване по време на менопаузата

С този хранителен режим ще активирате метаболизма си и ще сте спокойни, че тялото ви получава всички нужни хранителни вещества

Здраве05 ДЕКЕМВРИ 2019

Пет от най-полезните и пет от най-вредните видове риба

Кои видове риба да подберем за празничната вечеря и кои да държим далеч от кухнята си?