Как да редуцираме мазнините по лицето

Пет трика ще ви спасят от подпухналите бузи и торбичките под очите

Има и много дами, които могат да се похвалят с перфектно тяло, но бузките им развалят цялостната им визия на модел.

Как обаче да се справим с тази зона? Експертите са категорични, че мисията с отстраняването им е възможна. Просто трябва да следваме петте съвета, които ни дават, за да  изгубим мазнините по лицето и да се чувстваме по-уверени и по-здрави от всякога.

Ритуали, които изтриват от лицето белезите на умората

Намалете калориите

Няма как да отслабнем в лицето, ако не намалим калориите. Основната цел е в края на деня да отбележите калориен дефицит. Ето защо, на първо време може да премахнете всички опаковани и преработени храни. Премахнете тестото и сладкото. Заложете на междинните закуски, които да са някакъв плод или зеленчук. Това е напълно достатъчно, за да отслабнете постепенно в следващите няколко месеца.

Заложете на силови тренировки

Колкото и да ги е страх жените от тежестите, те са изключително важни за вашето отслабване. Силовите тренировки помагат да изгаряте повече калории през целия ден, да разграждате мазнините и едновременно с това да градите мускули. Това ще ускори процеса на загуба на тегло, което ми помогна да се оправя по-рано.

10 мита за подмладяването

Кардио 3 пъти седмично

Може и да не сте най-големият фен на кардиото, но то е важна част от процеса на отслабване. Започнете с нещо леко, като например тичайте в парка три пъти седмично (може и у дома на пешеходната пътечка). Това е страхотен начин да увеличите сърдечния си ритъм и да изгорите повече калории. С това теглото ви ще започне да намалява бързо-бързо.

Спете по 7-8 часа всяка нощ

Хората често забравят колко е важен сънят, особено ако се опитвате да се отървете от излишното тегло. Тъй като в процеса на отслабване ще сте по-активни от всякога, ще се нуждаете от много сън всяка вечер. Това от своя страна не само ще ви помогне да отслабнете по-бързо, но ще ви помогне да се справите със стреса и с подуването, което се отразява на формата на лицето.

Йога за лице върши чудеса при двойна брадичка

Намалете алкохола

Алкохолът е известен с това, че дори след две чаши вино, на следващия ден се събуждате с подпухнало лице. Затова ограничете до минимум празните калории и изкарайте известно време без капка алкохол. Това ще ви помогне не само за добрата форма, но и да се справите с торбичките под очите и подутите бузи.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве17 ОКТОМВРИ 2019

За по-красиво лице, започнете да ходите по-бързо

Ходенето с бързо темпо ни поддържа по-млади и се изписва и върху лицето ни

Здраве16 ОКТОМВРИ 2019

Отговори на най-важните въпроси за антидепресантите

Как действат, водят ли до пристрастяване и още

Здраве15 ОКТОМВРИ 2019

Създадоха кафе, което не горчи

Напитката не се произвежда от зърна истинско кафе, а е формулирана в лаборатория

Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието