Хапвайте куркума за по-бели зъби

И още няколко храни, които ни гарантират блестяща усмивка

Хапвайте куркума за по-бели зъби

Всички знаем, че красивата усмивка е нещото, което отваря много врати. Много от нас дават големи суми за избелващи средства и зъболекарски услуги, без да знаят, че тайната на белите зъби се крие в кухнята на всяка добра домакиня.

Проучвания показват, че жълтата подправка куркума не само дава неповторим вкус и цвят на всяко ястие, но и може да осигури бялата усмивка, за която всички мечтаем. Препоръчително е да я добавяме към ястията, за да се радваме на бели и здрави зъби. Изследвания обаче доказват, че тя не само помага за поддържане на зъбна хигиена, но и при проблеми като зъбобол, подуване на венците, гингивит и пародонтит.

Миенето на зъбите намалява риска от рак?

Куркумата обаче не е единственият продукт, който ни помага по пътя към белите зъби. Освен кората от банан и кокосовото масло, има още няколко неща, които задължително да добавим към ежедневното си меню, за да се радваме на блестящата усмивка.

Хапвайте куркума за по-бели зъби

Сирене
Заради съдържанието си на калций сиренето не само заздравява емайла и предпазва зъбитие, но и подпомага тяхната белота. Експертите споделят, че нивото на Ph е много важно за зъбите, а наличното Ph в сиренето е над 5,5, което намалява риска от кариес.

Краставици 
Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците помага за поддържане на белотата, а освен това може да помогне на тези, които страдат от пиорея.

Вредните навици, които са причина зъбите да пожълтяват

Ягоди 
Ягодите се считат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С е помага да имате здрави зъби. Смесени със сода за хляб, те се превръщат в отлична домашна паста за зъби.

Зелен чай 
Обикновено чаят и кафето са напитките, от които зъбите пожълтяват. Не такъв е случаят със зеления чай обаче. Той е богат на полифеноли, които помагат за справяне с бактериите в устната кухина и предпазва зъбите от кариес, което само по себе си е в помощ за красивата усмивка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Защо трябва да пием топла вода през лятото?
Здраве25 ЮЛИ 2022

Защо трябва да пием топла вода през лятото?

В предстоящите горещини трябва да се опитаме да не пием студена вода, а гореща. По този начин ще освежим тялото си.

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?
Здраве22 ЮЛИ 2022

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?

Минералните соли са от основна полза за функциите на тялото ни. Какви са оптималните нива и кога е подходящо да се приемат? Вижте повече тук.

Храните, които ни помагат да добием тен
Здраве13 ЮЛИ 2022

Храните, които ни помагат да добием тен

Имa продукти, ĸoитo нaиcтинa мoгaт дa запазят шоколадовия загар за по-дълго.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.