Избелване на зъбите с… кора от банан

Този домашен трик ще ви изненада с резултата само след две седмици

Скъпи процедури, специални пасти, лентички – вече има десетки начини да избелим зъбите си, в зависимост от това кога искаме да видим резултата. 

Домашните трикове обаче си остават предпочитани за много жени. И няма как да си кривим душата – ако нещо е изпитано и няма да ни струва една камара средства, винаги сме навити да го пробваме.

Попаднахме на един интересен начин за избелване на зъбите у дома, който обещава резултат още след първите две седмици. И не, тук не става дума за добре познатата сода за хляб, която наистина прави зъбите ни по-бели, но затова пък разяжда емайла. Тайната тук се крие в банановата кора.

Как да запазим тена за по-дълго време?

Какво ви е необходимо?

Обелка от банан, четка за зъби и паста.

Какво трябва да направите?

Разтрийте месестата страна на кората върху зъбите. Оставете сместа да действа за около 10 минути, като се опитайте да запазите венците и устните далеч от зъбите. През това време може да почетете книга, да гледате филм, няма значение. След като мине това време, вземете суха четка за зъби и разтрийте банановата смест върху зъбите. След това ги измийте нормално – с паста за зъби и вода, за да премахнете банановата смес. Повтаряйте тази процедура всеки ден в продължение на две седмици.

Как и защо работи?

Калият, магнезият и манганът, които се намират в корите, ще допринесат за премахване на петната по емайла. И воала! По-бели зъби, без разяждащи химикали или скъпи лечения. Звучи добре, нали?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си