Здраве & Фитнес : Здраве07 ОКТОМВРИ 2019

Фитнесът е особено важен за интровертите

Упражненията ги откъсват от проблемите и подобряват самочувствието

Интровертите често са по-плахи от останалите, по-малко уверени и изпълнени с отрицателни емоции.

Ето защо те трябва да заложат на упражненията, които се отразяват не само на тялото, но и на ума. Това е най-бързият начин да повишат самочувствието си и по-смели в общуването си с околните.

1. Повишава вашата енергия
Интервалните тренировки са най-бързият и ефективен начин да се поизпотите малко и то възможно най-бързо. А няколко добри упражнения могат да направят чудеса не само с вашето тяло, но и с духа ви. Защото след посещението ви във фитнеса ще се чувствате много по-енергични и в добро настроение, отколкото преди това. А по този начин ще се чувствате много по-комфортно сред други хора.

2. Имате време да се фокусирате върху себе си
Всеки интроверт се нуждае от малко време за себе си, за да се презареди. Той трябва да остава сам редовно, за да може да преодолее умората и да се зареди с енергия. Дали това ще са разходки на спокойствие в парка или леки упражнения у дома, това ще се отрази на вашето настроение и самочувствие и при следващата си среща с приятели, ще се видите разликата – ще се почувствате по-спокойна и свободна да общувате с хората около вас.

3. Упражненията помагат за намаляване на стреса
Упражненията ще ви помогнат да се справите с лекота със стреса и тревожността в краткосрочен план. Така докато се потите в спортната зала, вие стопявате всички притеснения от деня. Това е така, защото, по време на тренировка вие намалявате нивото на стрес чрез повишаване на сърдечната честота и промяна на всички хормони. Когато подложите на стрес тялото, това подобрява справянето с останалата част от стресовите фактори в живота. А това е особено важно за интровертите, които по-често са склонни към тревожност от екстровертите.

sport 1

4. Повишава самочувствието
Често интровертите са по-плахи и по-малко уверени в себе си. Това е особено видно, когато са в голяма група от хора, които привидно са с по-високо самочувствие. Но редовната физическа активност може да помогне. Как? Когато успявате да се справите с изключително трудната тренировка или сте усвоили ново умение, това със сигурност се отразява на увереността ви и това си проличава.

5. Справят се с отрицателните емоции

Докато много екстроверти имат навика да обсъждат с другите проблемите и тревогите си, повечето интроверти предпочитат да запазват всичко в себе си, а това води до стрес, тревожност и отрицателна енергия. Затова упражненията са изключително необходими. По време на тренировка, особено по време на медитация, умът се освобождава от всички емоции и позволяват на ума да се пречисти за кратко време.

6. Прави ви по-щастливи

Упражненията освобождават допамин – химическо вещество в мозъка, което е главният „виновник“ за чувството на удоволствие и щастие. Така че тичайте, скачайте, за да бъдете щастливи.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве22 ЯНУАРИ 2020

Пет супербилки за по-висок имунитет

В категорията суперхрани билките са най-ефективните

Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Здраве10 ЯНУАРИ 2020

Най-полезните суперхрани в зимната диета

С кои продукти да напълним хладилника си през този сезон?