Здраве & Фитнес : Здраве26 ОКТОМВРИ 2018

5 изненадващи причини да получавате бръчки

Не, смехът, усмивките и цигарите не са сред тях

Знаехте ли, че седенето пред компютър също причинява бръчки?

Независимо каква козметика използваме, как се храним и колко напрегнато е ежедневието ни, никой не може да избяга от фините и по-дълбоки бръчки. 

Разбира се, здравословния начин на живот ще забави появата им и ще повлияе върху броя и дълбочината им, но има някои неща, които дори не осъзнаваме, че предизвикват бръчки. 

Домашен тоник изглажда бръчките на лицето

Ето и кои са те:

№1 Продължителното застояване

Огромен процент от населението прекарава по-голямата част от ежедневието в седнало положение, и то пред компютъра. Редовното взиране в монитора (както и в други екрани) е една от предпоставките за появата на фините бръчици между веждите.

Заседналия начин на живот, според едно проучване, проведено от Американското медицинско общество, влияе пагубно на вида на кожата. Хората, които тренират поне два пъти седмично по приблизително половин час, имат много по-сияйна, здрава и гладка кожа. 

№2 Твърде честата хидратация

Поздравяваме момичетата, които обръщат повече внимание на кожата си, като я почистват и хидратират редовно. Но ако грижата за кожата е прекалено редовна и твърде агресивна, то тогава бръчките са ви гарантирани. 

Кожата има свой защитен механизъм  – естественото омазняване – който я предпазва от дехидратиране и й служи като бариера от околната среда. Когато твърде често използваме по-силни продукти и гореща вода, ние унищожаваме тази бариера и така каним бръчките на лицето си.  

№3 Забравяме слънчевите очила

Когато навън е твърде светло, е нормално и дори наложително да носим слънчеви очила. Но щом слънцето се скрие, най-често прибираме слънчевите очила в кутийката до следващото лято. Независимо колко силна е слънчевата светлина, носенето на слънчеви очила е много важно за нежната кожа около очите.

Ако забравим очилата, започваме да мръщим вежди, което не ни помага в борбата с бръчките. Освен това, очилата предпазват кожата от директната светлина и UV лъчите, които също оказват влияние върху появата на фините линии.

№4 Пиенето от сламка

Бръчки се появяват най-често в зоната на устните и редовното пиене със сламка е друга предпоставка, предизвикваща появата на неприятните бразди по кожата. Когато използваме сламка, ние свиваме устните си много повече от колкото ако пием без нея.

Освен, че ще се погрижите за кожата си ако забравите за сламката, ще се погрижите и за околната среда, като намалите употребата на пластмаса.

Няколко трика, с които да отложите бръчките

№5 Типичните ви физиономии

Почти всеки човек има така наречената своя физиономия – това е гримасата (а понякога не е и една), която прави, когато е отегчен, очуден или погнусен. Много често обаче това умишлено сбръчкване на лицето става навик и така кожата буквално свиква да се “сгъва” в определена поза.

Това от своя страна предизвиква фини бръчици, които с времето стават по-дълбоки и видни. Постарайте се да намалите тези физиономии, като всеки път когато се усетите, че ги правите, си спомнете как влияят на кожата ви.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве21 АВГУСТ 2019

30-минутен фитнес и философия за здраво тяло от Кейт Ъптън

Тя тренира, за да се чувства силна. И съветва всички жени да се отърват от маниакалното следене на това колко точно сочи кантарът

Здраве19 АВГУСТ 2019

Как се храни моделът на Victoria's Secret Роми Стридж

Ангелът ни показва тайната зад красивото й тяло

Здраве16 АВГУСТ 2019

Детокс с активен въглен - да или не?

Трендът с черните напитки и храни може би не е толкова здравословен, колкото си мислим

Здраве13 АВГУСТ 2019

5 храни, които не трябва да ядете преди плаж

Газирано, сладко и солено предизвикват подуване