Здраве & Фитнес : Фитнес30 НОЕМВРИ 2019

Защо екстровертите по-бързо влизат във форма

Няколко са причините по-затворените дами да не могат да постигнат мечтаните килограми

Запитвали ли сте се защо вашата приятелка влиза по-лесно във форма, макар и двете да сте започнали да посещавате фитнес залата по едно и също време?

Експертите обясняват това с определени особености на характера. Те са категорични, че има голямо значение дали сте общителни, или по-скоро сте затворен тип жена. След проведено изследване учените от Университета във Фолора установили, че екстровертите показали много по-добри резултати на физическия кадрио тест, който трябвало да преминат участниците.

“По-общителните хора е по-вероятно да имат активен начин на живот и по-малко вероятно да имат рисково поведение по отношение на здравето като пушенето, например”, обясняват авторите на изследването.

Те коментират, че в началото на един тренировъчен план, всички подхождат с еднаква мотивация. След три месеца обаче, е по-вероятно екстровертите да продължат да са ентусиазирани и да не пропускат тренировки, докато при интровертите е точно обратното. Те губят мотивация и е възможно в един момент да спрат въобще да ходят на фитнес.

fit

Медиците пък допълват, че по време на тренировка, екстровертите по-лесно достигат високи нива на адреналин, което води до по-бърз темп на изгаряне на мазнините и съответно на по-бърз метаболизъм.

“Открихме, че личността на човека в действителност обяснява защо той или тя яде колкото яде и какво точно яде”, пък обяснява Кармен Келър – учен от Федералния институт за технологии в Швейцария. Тя обяснява, че хората, които са отворени за нови преживявания и са съвестни, е далеч по-малко вероятно да се тъпчат с висококалорични закуски. Затова пък те наблягат на повече плодове, зеленчуци и салати, а също така са склонни да ядат месо по-рядко.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес21 ФЕВРУАРИ 2020

Тренировка за цялото тяло.... с кърпа

Тези четири упражнения имитират движения пренасят фитнеса в хора ни

Фитнес20 ФЕВРУАРИ 2020

150 минути тренировки на седмица лекуват депресията

Според специалистите редовното движение помага повече от хапчетата

Фитнес18 ФЕВРУАРИ 2020

Тренировка за стегнат корем... директно от леглото

Само 10 минути сутрин ще ви гарантират перфектно стегната талия

Фитнес15 ФЕВРУАРИ 2020

Пилатес за изгаряне на мазнините по бедрата

6-минутна тренировка, която се изпълнява у дома