Здраве & Фитнес : Диети17 СЕПТЕМВРИ 2019

“Здравословните храни”, които тайно са по-вредни и от понички

Кое ви се яде повече – донъти или мюсли? Разликата между двете се оказва не чак толкова голяма

В ерата, в която здравословният начин на живот се смесва със забързания график на хората, се появиха храни, които са рекламирани като полезни, а тайно съдържат повече калории и вредни съставки от поничките, които можем да си купим от улицата.

Разбира се, това не означава, че трябва да се храним за закуска, обед и вечеря с пържено тесто, но определено ни приканва да намалим “здравословните храни”, които се продават по магазините.

Ето кои са най-големите врагове на добрата фигура:

Енергийни барове

Въпреки че от тях наистина ще се заредите с енергия, никак няма да го направите по здравословен начин. Повечето барове са създадени с много излишни съставки, всяка от която е много калорична. Някои подобни десерти дори имат повече калории от известните донъти на Dunkin Donuts.

Спортни напитки

Една бутилка оцветена напитка, която обещава да ни даде енергия и да помага на феновете на здравословния начин на живот, често съдържа над 30гр захар, също колкото ще изядете от 100 грама понички с топинг.

Най-вредните храни в света

Мюсли

Готовите мюслита, които се продават по магазините, съдържат огромно количество добавена захар, заедно със сушени плодове, които също имат значителен брой калории, и още какво ли не. С това те се превръщат в един доста сериозен източник на ненужни захари, които не са никак по-здравословни от тези, които ще намерим в поничките.

Салатен дресинг

Макар и в повечето случаи дори да не броим салатения дресинг като източник на калории, много често той съдържа между 10 до 20 грама захар, което е средно същото количество, което ще изядете от традиционния донът.

Храните, които да избягваме след 30

Суперхраните, които всяка жена над 40 трябва да консумира

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети14 ОКТОМВРИ 2019

Отслабване с интервален прием на въглехидрати

Този режим редува висок с ограничен прием на въглехидрати, в зависимост от активността ни през деня

Диети13 ОКТОМВРИ 2019

Безглутеновата диета подобрява секса

Интересно проучване ни дава съвет как да подобрим здравето и сексуалния си живот

Диети11 ОКТОМВРИ 2019

4 детокс храни, които да включим в ежедневното си меню

Те ще подобрят резултатите от диетата и ще подсилят имунната ви система