Здраве & Фитнес : Диети21 АВГУСТ 2018

Въглехидратите могат да спасят живота ни

Ето защо многото протеини не са добре дошли на масата ни

Страхотна новина за хората, които обичат да си похапват нещо сладичко или тестено. Оказва се, че въглехратите могат да “спасят живота ни”.

Учените са установили, че при хората, които приемат умерено количество въглехидрати (50-55 процента от дневния прием на калории) е забелязана по-ниска смъртност в сравнение с хората, които се стремят да приемат “нисковъглехидратни” храни.

Знаците, че тялото ви има нужда от повече въглехидрати

Изследването показа, че не всички нисковъглехидратни диети са еднакви. Един от авторите – професор Уолтър Уилът, епидемиолог от харвардското училище за обществено здраве TH Chan, прекалено много или прекалено малко въглехидрати могат да бъдат вредни. Най-важни са обаче типът на мазнините, протеините и въглехидратите.

В проучването са включени 432 000 души. Само в САЩ те са проследили хранителните навици на 15 000 американци повече от 25 години и са проучили смъртността при тях.

3 диети за любителите на въглехидрати

Уилът е категоричен, че има решение на въпроса и за тези, които не искат да злоупотребяват с тестени храни. Той съветва да заложим на най-здравословният вариант на нисковъглехидратната диета – този, при който се приемат много зеленчуци, растителни мазнини и бобови култури, за да заменят скорбялните въглехидрати.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети02 ЮЛИ 2019

Диетата Пеган комбинира най-доброто от известните режими за хранене

Комбинацията между палео и веган се оказва една от най-ефективните

Диети28 ЮНИ 2019

Добри въглехидрати, лоши въглехидрати, а сега и "нет" въглехидрати

Най-новата мода в сферата на здравословното хранене

Диети26 ЮНИ 2019

Какво похапва Серина Уилямс за закуска, обяд и вечеря, за да поддържа форма?

Топ тенисистката се грижи ежедневно да си осигурява свежа и питателна храна, а голямото й изкушение се нарича Тако